Cum faci să nu se ardă micii pe grătar. Cel mai eficient truc

Mici pe grătar. Sursa foto: Pixabay

Contează foarte mult ce pui pe grătar înainte de mici ca să nu se ardă. Marii bucătari ne recomandă să ungem grătarul cu un cartof tăiat în două înainte să punem carnea. În felul acesta micii nu se vor prăji prea tare și nici nu se vor lipi de grătar. Este foarte important ca micii să fie unși cu ulei pe toate părțile înainte de a se găti. Ei vor fi gata în maxim o oră.

Cum să nu se ardă micii pe grătar

Trebuie să întoarcem micii de cel puțin 3 ori pentru a se face pe toate părțile și pentru a avea o aromă intensă și plăcută. Micii nu trebuie să se pătrundă până la final, pentru a nu se usca sucul din interior. Focul de la grătar trebuie să fie unul mic. Este indicat să pui micii după cei făcut cârnații, pieptul de pui sau ceafa de porc. Micii se prăjesc deasupra jarului, nu unde există flăcări.

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mare atenție la carnea pe care o cumperi

Pentru un grătar ca la restaurant, primul pas este alegerea cărnii. Apelează la furnizori de încredere, de unde poți cumpăra carne proaspătă și gustoasă. Coastele, cotletele și bucățile de pui sunt excelente pentru grătar.

Marinarea cărnii este foarte esențială. Lăsați carnea la marinat cel puțin 30 de minute.Bucățile groase trebuie lăsate la marinat peste noaptea. Înainte de a începe pregătirea grătarului, asigurați-vă că este curat. O grilă murdară poate afecta gustul și aspectul cărnii. Ungeți grătarul cu un șervețel îmbibat în ulei înainte de a începe gătitul. Este indicat să lăsați grătarul la încălzit înainte de a pune carnea pe el.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Alege cărbuni de calitate

Poți să îți cumperu un termometru pentru carne. Dacă ai unul, asigură-te că puiul are 75°C, porcul 63°C, iar vita medie 60°C. Spre sfârșitul gătitului, stropiți carnea cu sosuri pentru a preveni arderea. După gătire, lăsați carnea să se odihnească timp de 5-10 minute. Alege cărbunii de calitate sau lemnul tare Adăugați bucăți de lemn aromat, cum ar fi cel de cireș, nuc sau măr. Evită să folosești stejar, fag sau salcâm.