România. Murdăria de pe pereți se poate curăța foarte ușor. Trebuie doar să respecți câțiva pași pentru a avea o casă curată. Praful trebuie șters de pe pereți o dată la două luni. Așa vei prelungi durata zugrăvitului. Poți șterge praful cu un pămătuf din microfibre cu mâner telescopic. Poți înlocui pămătuful cu o perie specială de la aspirator. Dacă nu ai nici una nici alta, șterge praful cu o cârpă. Tot procesul durează 20 de minute.
Cum ștergi murdăria de pe pereți
O dată pe an, spală zonele lavabile ale pereților din baie și bucătărie. Elimină reziduurile din gătit sau piatra depusă pe zona dușului din baie. Freacă încet cu un burete și o soluție compusă din apă și săpun. Mai întâi spală și clătește o zonă mai mică, urcând apoi spre alte zone, treptat. Peretele trebuie uscat cu un prosop. Nu uita de celelate camere, mai ales cele care sunt utilizate în mod regulat de către copii și cele unde există surse de căldură. Acolo se adună multă mizerie.
O soluție ieftină
Poți curăța pereții cu soluții făcute în casă. Amestecă 250 ml (o cană) de borax cu 30 ml (două linguri) de detergent de vase în 4 litri (16 căni) de apă caldă. O altă soluție: Amestecă 250 ml (o cană) de amoniac și 5 ml (o linguriță) de detergent de vase în 4 litri (16 căni de apă). Costurile nu depășesc 10 lei.
Aproape toate vopselele mate și satinate sunt lavabile. Cu toate acestea, este indicat să testezi rezistența vopselei într-un loc mai puțin vizibil, înainte de a începe să speli pereții. Dacă vezi că vopseaua se ia pe burete, renunță.
Zonele pe care trebuie să le speli cât mai des
Anumite zone ale casei trebuie spălate mai des, cum ar fi cele din jurul întrerupătoarelor sau caloriferelor. Praful are tendința de a se acumula pe peretele din spatele televizoarelor sau a altor aparate electronice, cât și deasupra radiatoarelor. Este indicat să speli zona cu mare atenție. Nu uita să iei cu un prosop și pânzele de păianjen. Zugrăvește când vezi că s-a luat vopseaua și verifică să nu fie mucegai în perete.