Cum fac rușii plajă printre avioane si nave de război. Propaganda este la ordinea zilei și în vacanță

Cum fac rușii plajă printre avioane si nave de război. Propaganda este la ordinea zilei și în vacanță Sursa:1001beach.com

Destinațiile preferate ale rușilor nu mai sunt disponibile anul acesta din cauza anulării zborurilor și a sancțiunilor. Pe plajele din Crimeea cam bate vântul. Dar propaganda rusească este în floare. Turiștilor li se oferă suveniruri cu litera Z. Din difuzoare răsună muzică patriotică.

Plajele din Crimeea sunt pustii, iar puținii rușii care vin în vacanță aici o fac pentru că nu pot merge în altă parte din cauza sancțiunilor. Nu pot spune însă că au parte de o priveliște extraordinară. Cerul este brăzdat de avioanele de război, iar în larg se văd navele din flota rusă.

Alexandra Rumyantseva a ales să-și petreacă vacanța în Crimeea, pe o plagă în apropiere de Sevastopol. Frontul se află la aproximativ 300 de kilometri nord de oraș și este locul unde se află flota rusă de la Marea Neagră. Femeia a venit în concediu însoțită de soțul ei și cei doi copii, dar recunoaște că nu este vacanța perfectă. „Desigur, nu pot spune că sunt complet relaxată”, spune ea, potrivit The Moscow Times.

Drum printre convoaie militare

Din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, sancțiunilor occidentale, dar și a faptului că legăturile aeriene cu Europa au fost întrerupte pentru ruși au făcut la multe destinații de vacanță preferate în trecut să nu mai fie accesibile acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este ușor să ajungi nici măcar în Crimeea, deoarece spațiul aerian a fost închis din cauza războiului. Potrivit sursei citate, familia Alexandrei Rumyantseva a ajuns aici după un drum de 2.500 de kilometri, cu mașina. Au trecut peste un pod despre care acum se spune că ar fi fost aruncat în aer. Pe drumul spre destinația de vacanța, familia a trecut pe lângă mai multe convoaie militare.

Propagandă rusească

Chiar dacă navele de război sunt vizibile din Sevastopol, rușii încă se distrează în concediu. Sar în apă de pe stânci, beau bere și fac grătare. În centrul orașului, răsună muzică patriotică rusă, iar turiștilor li se oferă suveniruri cu litera Z.

Crimeea se învecinează cu regiunea de sud a Ucrainei Herson, acum controlată de Moscova. Regiunea de sud-est Zaporijie, parțial ocupată de armata rusă, este de asemenea, în apropiere. Kievul a spus că va recupera teritoriile sudice ocupate de ruși, iar oamenii din Crimeea se tem că nu este exclusă posibilitatea unor atacuri ale ucrainenilor acolo.

 „Sunt foarte îngrijorat de aceste evenimente”, spune Viktor Borodulin un inginer în vârstă de 77 de ani. El vorbește cu nostalgie despre trecutul sovietic și povestește că a cumpărat fructe și legume din Hersonul ocupat de ruși, iar asta i-a adus „o mare bucurie”, potrivit digi24.ro.