Ochelarii de firmă sunt printre cele mai contrafăcute produse care se vând pe piață, iar cineva care nu este familiarizat și nu știe ce să verifice, se poate păcăli destul de ușor atunci când face o achiziție
De multă vreme, piața din România a fost invadată de o multitudine de produse contrafăcute, de la haine, încălțminte și accesorii vestimentare până la parfumuri și ochelari. Marile branduri încearcă să stopeze aceste fenomene însă este destul de greu. Falsurile se vând la colt de stradă, la tarabă în piață sau prin tot felul de locații dubioase.
Când vine vorba despre ochelari, ofertele de pe piață sunt destul de variate și considerabile, astfel că nu puține sunt cazurile în care un cumpărător ajune să cumpere un produs contrafăcut crezând că este original.
De aceea, pentru a face mai ușor diferența, comercianții recomandă celor interesați să cumpere să urmărească o serie de detalii pentru a nu se păcăli.
În primul rând, prețul este cel care face diferența. Chiar dacă reducerile și promoțiile sunt consistente, prețul unei perechi de ochelari de firmă nu poate fi mult mai scăzut decât cel din magazinele specializate, care comercializează marca respectivă. Cu excepția produselor furate, nu prea există chilipiruri pe această piață. De aceea, este bine să comparați întotdeauna prețurile, înainte de a vă hotărâ ce cumpărați.
În al doilea rând, trebuie să aveți în vedere locația din care faceți achiziția. Ca orice produs de firmă, nici ochelarii originali nu se vând oriunde. Deci nu vă așteptați să găsiți produse originale într-un chioșc de la colțul străzii. De regulă este preferat să vă cumpărați ochelarii din magazinele specializate sau din centrele de optică. Cu atât mai mult cu cât aici veți primi și un certificate de garanție pentru produsul pe care îl achiziționați.
Setul de livrare și logo-ul
Un alt aspect pe care trebuie să-l aveți în vedere atunci când intenționați să vă cumpărați o pereche de ochelari este setul de livrare. Ochelarii originali vin cu un toc și un șervețel de curățire, care sunt inscripționate cu simbolurile brandului. Unele firme, precum Ray-Ban, își vând produsele ambalate într-o cutie de carton specială. Așa că dacă vei primi ochelarii într-o banală pungă de plastic sau pur și simplu în mână, este foarte posibil să aveți de-a face cu un fals.
Logo-ul firmei vă poate ajuta să recunoașteți un produs original de unul contrafăcut. Producătorii tratează cu foarte mare seriozitate acest aspect. Ochelarii contrafăcuți sunt ușor de recunoscut deoarece falsificatorii nu reușesc să reproducă la perfecție însemnele brandului original și, atunci, apar unele diferențe, fie că vorbim de un font diferit al literelor, fie sunt unele detalii în plus, fie că lipsesc altele.
De asemnea, foarte important, logo-ul unui brand original se află pe lentila ochiului drept, pe brațele ochelarilor, dar și pe suportul nazal.
Materialul din care sunt confecționați
Ochelarii originali sunt realizați din materiale de cea mai bună calitate și sunt finisați în cele mai mici detalii, iar lentilele sunt imposibil de falsificat datorită cristalului din care sunt realizate. Or, acest lucru nu este la îndemâna oricui.
La ochelarii originali, informațiile despre produs sunt inscripționate pe cele două brațe. Astfel pe interiorul brațului stâng sunt inscripționate codul produsului, denumirea modelului, codul culorii, dar și dimensiuni precum lățimea lentilei, puntea nazală și lungimea brațelor. Pe interiorul brațului drept este inscripționat logo-ul brandului.
În concluzie, recomandarea specialiștilor este să evitați achiziția unor ochelari contrafăcuți chiar dacă, pe termen scurt pare o investiție bună. Calitatea proastă a produsului, unele defecte din fabricație îți pot afecta ochii și, în plus, nu-și vor conferi confortul pe care ți-l oferă un produs original.
Povestea elegantei Venus din Milo. Femeia întrecută în frumusețe doar de Mona Lisa
Și cu logodna ruptă și cu banii luați. Nici justiția nu l-a putut ajuta