Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se stinge cel mai valoros fotbalist al României din ultimii ani
Cum se stinge cel mai valoros fotbalist al României din ultimii ani

Cum se stinge cel mai valoros fotbalist al României din ultimii ani

Piteşteanul a renăscut din propria-i cenuşă de multe ori. Acum, pare că i s-a înfundat definitiv.

La echipa naţională aleargă disperat după golul care să-l facă egalul lui Gică Hagi în topul marcatorilor all-time, la formaţia de club este complet marginalizat de antrenor şi înjurat de suporteri, iar litigiul de cursă lungă pe care-l are prin instanţe cu Chelsea Londra (gruparea engleză îi solicită suma de 17,1 milioane de euro) îl bântuie periodic.

Fotbalistul piteştean Adrian Mutu (33 de ani) pare să fi ajuns la capăt de drum în carieră, asta după ce, în atâtea alte ocazii, părea doborât, dar de fie­care dată a găsit forţa să redevină protagonist.

La Cesena, Mutu a ajuns un paria. Fanii "căluţilor de mare" îl găsesc vinovat pentru situaţia tristă a echipei, care în pro­porţie de 95 la sută este retrogradată în cea de-a doua divizie. Asta în condiţiile în care este plătit precum un jucător de frunte de la AC Milan (2,5 milioane de euro pe sezon).

Mutu va da primul bir cu fugiţii, având în contract prevăzută o clauză conform căreia, dacă echipa cade în «B», poate pleca la o altă formaţie fără sumă de transfer, adică liber de contract.

Viitorul? Rusia, China…

Victor Piţurcă îi cere să se transfere la o echipă mare acum, la final de carieră, însă viitorul lui Mutu pare să fie fotbalul mic, dar bănos.

"Depinde de oferte. El nu exclude din start nici Rusia, nici China. Depinde ce contract i se va oferi: ce salariu, ce perioadă: un an-doi…", explică impresarul Ioan Becali, cel care îi reprezintă interesele "Briliantului" de peste un deceniu.
Citiţi şi:

  • Adrian Mutu, executat!
  • Adrian Mutu, al 35-lea golgheter al lumii în acest secol
  • Mutu a petrecut până a uitat de avion
  • Finul Mutu, criticat de naşul Gheară
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: