Editura Evenimentul si Capital

Cum acţiona reţeaua judecătorului Stan Mustaţă. Bani pentru decizii favorabile în şase dosare. El s-a prezentat din nou la DNA, unde a fost reținut

14-04/stan-mustata-465x390
Autor: | | 42 Comentarii | 4588 Vizualizari

Stan Mustaţă căuta, prin complici, persoane care cereau eliberare sau reducerea pedepselor. Judecătorul Stan Mustaţă lua liste de şedinţă de la instanţă şi le dădea complicilor săi, cărora le cerea să identifice persoane judecate şi să le spună că le poate favoriza, prin prisma noilor coduri penal şi de procedură penală, în sensul eliberării sau reducerii pedepselor, spun surse judiciare. Magistratul s-a prezentat în această seară din nou la DNA, după ce, în cursul dimineții, a fost audiat peste trei ore.

UPDATE. 18.30 Judecătorul Stan Mustață a fost reținut pentru 24 de ore

Magistratul Stan Mustață s-a prezentat la DNA. Înainte de a intra la audieri, el a declarat că se consideră nevinovat,dar că se așteaptă ca așteaptă săfie reținut pentru 30 de zile. ”Nu am negociat nimic, v-am spus. Situația este simplă. Banii nu sunt, dosare măsluite nu sunt. 30.000 euro care, de unde? Cine? A zis cineva? Nu apar nicăieri banii ăia. Nu am negociat, nu cunosc, astea sunt minciuni. De aceea dumneavoastră nu sunteți iubiți de nimeni”, a mai spus Mustață, insistând că nu a luat niciodată bani pentru a soluționa dosare.

Surse judiciare au că judecătorul Stan Mustaţă era "prieten la cataramă" cu Florian Alexandru, un apropiat al fraţilor Cămătaru, şi Ioan Boraci, care deţine o fermă de animale, iar cu complicitata acestora încerca să identifice persoane judecare în dosarele pe care el le avea de soluţionat, pentru a le promite soluţii favorabile.

Potrivit surselor citate, judecătorul Stan Mustaţă lua listele de şedinţă de la instanţă şi mergea cu ele la întâlnirile pe care le avea cu Florian Alexandru şi Ioan Boraci. La aceste întâlniri, magistratul le cerea celor doi să se uite pe liste şi să vadă dacă pot identifica printre persoanele judecate cunoscuţi ai acestora. Alexandru şi Boraci trebuiau să meargă la cei pe care îi recunoşteau şi să le spună că judecătorul Stan Mustaţă este dispus să folosească în mod părtinitor prevederile noilor coduri penal şi de procedură penală, astfel încât să dispună soluţii favorabile celor interesaţi.

Interceptări ambientale şi telefonice

Sursele judiciare citate au mai spus că există numeroase interceptări telefonice şi ambientale ale discuţiilor magistratului cu Florian Alexandru şi Ioan Boraci, dar au precizat că cei doi nu ar fi dat curs solicitărilor judecătorului, în sensul că nu s-ar fi interesat şi nu ar fi luat legătura cu persoane în acest context.

Acuzaţiile DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au explicat oficial cum lucra "grupul organizat". Suspectul Mustaţă Stan, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat din care făcea parte şi în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, aflat în compunerea completelor de judecată învestite cu soluționarea unor dosare penale, a pretins, în mai multe rânduri, de la diferite persoane condamnate sau inculpate în respectivele dosare, sume de bani care nu au fost particularizate sub aspectul cuantumului, după cum urmează:

Soluţii favorabile

La data de 7 aprilie 2014, prin intermediul suspectului Boraciu Ion, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unei persoane condamnate, în sensul admiterii contestaţiei în anulare împotriva deciziei penale nr. 222/A/2014, pronunţată la 04.03.2014 de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia penală nr. 222/A/2014 a fost dată în dosarul transferurilor din fotbal, iar surse judiciare că persoana condamnată este Mihai Stoica.

La data de 11 aprilie 2014, prin intermediul suspecţilor Boraciu Ion și Alexandru Florian, în vederea pronunţării unei soluţii de punere în libertate a unui inculpat, prin admiterea contestaţiei formulate de acesta împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Bucureşti la 26.03.2014 (respingerea cererii de înlocuire a arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar).

În perioada 15-16 aprilie 2014, prin intermediul suspecților Boraciu Ion și Alexandru Florian, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unui condamnat, cu prilejul judecării contestaţiei formulate împotriva sentinţei penale nr. 145 pronunţate la 28.02.2014 de Tribunalul Ilfov.

În data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspecților Boraciu Ion şi Alexandru Florian, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unei persoane condamnate.

La data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspecților Boraciu Ion şi Alexandru Florian, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unui inculpat, cu prilejul judecării apelului declarat împotriva sentinţei penale nr. 194 pronunţate la 19.12.2013 de Tribunalul Ilfov, Secţia penală.

La data de 16 aprilie 2014, prin intermediul suspecților Boraciu Ion şi Alexandru Florian, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile unor persoane care s-au constituit parte civilă (majorarea despăgubirilor civile), cu prilejul judecării apelului declarat împotriva sentinţei penale nr. 29 pronunţate la 05.03.2014 de Judecătoria Roşiorii de Vede.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI