Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a fentat Voiculescu Justiţia în procesul cu ADS
Cum a fentat Voiculescu Justiţia în procesul cu ADS

Cum a fentat Voiculescu Justiţia în procesul cu ADS

Cu puţin timp de a fi condamnat, fostul colaborator al Securităţii a reuşit să amâne două decizii care l-ar fi trimis chiar şi la închisoare.

Procesele lui Dan Voiculescu în care acesta se judecă cu ministerul condus de Daniel Constantin, preşedintele de partid dator vândut lui Felix, iau o turnură cel puţin stranie.
Prin diferite tertipuri avocăţeşti el a reuşit să amâne finalizarea a două cauze în care existau şanse mari să primească decizii nefavorabile.
Pentru început a demisionat din Senat cu puţin înainte de pronunţarea în dosarul ICA, caz în care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă cu 60 milioane de euro.
Nemaifiind demnitar, Voiculescu a ajuns să fie judecat de o instanţă "ordinară", aşa că procesul s-a mutat la Tribunalul Bucureşti.
Alt proces cu ministerul
Al doilea caz este şi mai flagrant. Până pe 18 mai 2012, Agenţia Domeniilor Statului (ADS) – instituţie din subordinea Ministerului Agriculturii – se judeca cu firmele controlate de familia Voiculescu deoarece de doi ani, Voiculescu exploatează, fără titlu, 2.600 de hectare din cel mai roditor sol al ţării, teren situat în Băneasa – Giurgiu.
Acest proces a început în martie 2010, când ADS a dat în judecată GRIVCO pentru recuperarea a aproximativ două milioane de lei şi încheierea oricărei colaborări cu societăţile amintite. Voiculescu a tras de timp cât a putut, inclusiv prin efectuarea unei expertize care a durat mai multe luni.
După 14 termene de judecată, pe 11 mai, Tribunalul Bucureşti a amânat pronunţarea pe cererile ADS. O săptămână mai târziu, acelaşi judecător suspendă dosarul în baza "articolului 244, Cod procedură civilă".
Respectivul articol arată că "instanţa poate suspenda judecata când dezlegarea pricinii atârnă, în totul sau în parte, de existenţa sau neexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi".
Altfel spus, dacă mai există un proces care judecă aproximativ acelaşi lucru, magistratul poate suspenda cauza pentru a vedea şi folosi decizia finală a celuilalt proces. Lucru care s-a şi întâmplat în cazul nostru. Mai exact, în martie 2011, firmele lui Voiculescu au dat în judecată ADS, deoarece ar plăti prea mult pe suprafaţa concesionată, solul fiind de proastă calitate.
Ultimul termen în acest dosar a fost pe 29 iunie, următorul fiind stabilit în toamnă, după vacanţa judecătorească, timp în care Voiculescu poate exploata liniştit miile de hectare, chiar şi fără contract.
Afaceri cu Academia
Despre o parte din această suprafaţă de teren, presa a relatat că ar aparţine Academiei Române şi că a fost concesionată, "pe nimic" firmelor controlate de Voiculescu, în urmă cu zece ani.
La momentul preluării puterii de către USL, Felix a avut o singură pretenţie politică: conducerea Ministerului Agriculturii, loc în care interesele sale economice se intersectează cu deciziile preşedintelui PC, Daniel Constantin.
60 milioane de euro
este
prejudiciul adus Ministerului Agriculturii în urma privatizării frauduloase a ICA
Actele rămân la dosar
În cazul ICA, dosar trimis la o instanţa inferioară, o directoare din Ministerul Agriculturii a transmis o cerere prin care solicită refacerea expertizei contabile deoarece prejudiciul în cauză ar fi mult mai mic.
Premierul Ponta şi preşedintele PC, Daniel Constantin, au reclamat o "diversiune a lui Traian Băsescu" în condiţiile în care directoarea cu pricina ar fi adusă în minister "în 2005, de Flutur".
Totodată, cei doi au anunţat că au cerut tribunalului să ignore documentul directoarei. Potrivit unor surse judiciare, acest lucru nu poate fi luat în considerare înainte de următorul termen al procesului, adică 12 septembrie.
Până atunci, la dosar rămâne solicitarea depusă de Rela Ştefănescu, despre care USL susţine că ar fi "omul PDL", în timp ce pedeliştii arată că a venit din MAI, unde a lucrat cu ministrul Paul Dobre şi cu alţi demnitari din partid, inclusiv Ilie Sîrbu.
Citiţi şi:

  • Dan Voiculescu: Băsescu "a jignit istoria, valorile naţionale, mamele şi nou născuţii"
  • STRATEGIA USL: Voturile pe listele speciale nu se mai numără separat. Ştampilele de vot, secretizate
  • CCR: Prelungirea referendumului este legală. Se va vota de la 7.00 la 23.00
  • PDL nu participă la referendum. Vasile Blaga: Facem apel la toţi oamenii să nu participe la această mascaradă
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: