CULMEA ACCIDENTELOR. Poliția caută UN BICLCLIST care A FUGIT de la locul faptei. Victima e în STARE GRAVĂ

CULMEA ACCIDENTELOR. Poliția caută UN BICLCLIST care A FUGIT de la locul faptei. Victima e în STARE GRAVĂ

În lunile iunie şi iulie, doi biciclişti au vătămat grav doi pietoni, pe raza județului Sibiu. Ambii au părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Pietonii, două femei, în vârstă de 83 ani, respectiv, 69 de ani, au ajuns la spital cu răni grave. Vinovat de unul dintre accidente este un copil în vârstă de zece ani. Autorul celui de al doilea pare a fi un adolescent, căruia Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Sibiu i-a transmis semnalmentele pentru a putea fi identificat.

Pe fondul necunoaşterii sau nerespectării regulilor de circulaţie, „întâlnirile” în trafic dintre biciclişti şi pietoni pot avea consecinţe dintre cele mai grave, transmite IPJ Sibiu. În lunile iunie şi iulie 2014, doi biciclişti au vătămat grav doi pietoni, ambii biciclişti părăsind imediat locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Victimele sunt două femei, în vârstă de 83 ani, respectiv, 69 de ani, care au ajuns la spital cu răni grave, fiecare fiind diagnosticată cu fracturi.

În cazul unuia dintre accidente, care a avut loc pe 6 iunie 2014, biciclistul a fost identificat, fiind un copil în vârstă de 10 ani.

Autorul celui de al doilea accident, produs în data de 30 iulie 2014, în jurul orei 14.45, pe strada Crişanei, din municipiul Sibiu, biciclistul încă nu este cunoscut.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma cercetării efectuată la faţa locului, a descrierii făcute de către victimă şi a activităţilor specifice desfăşurate, considerăm că biciclistul este un adolescent, cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, de aproximativ 1,60-1,70 m înălţime, ten deschis, păr şaten deschis spre blond. De asemenea, există suspiciuni rezonabile că bicicleta cu care acesta se deplasa este model Mountain Bike, posibil roşu cu negru.”, a comunicat IPJ Sibiu.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că aceste două accidente s-au produs din vina pietonilor, care fie se deplasau pe carosabil, fie s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi nemarcat corespunzător, însă şi cei doi biciclişti se fac vinovaţi de părăsirea locului accidentului.

Poliţiştii Biroului Rutier Sibiu desfăşoară în continuare activităţi în vederea identificării biciclistului care a fost implicat în accidentul rutier produs în data de 30 iulie 2014.

Cetăţenii care pot oferi informaţii cu privire la acest accident rutier, precum şi cu privire la identitatea tânărului sunt rugaţi să apeleze numărul de telefon 0269/208481 (secretariatul Biroului Rutier Sibiu, persoană contact: subcomisar de poliţie Popa Ana-Maria), iar în cazul în care îl cunoaşteţi, sfătuiţi-l să vină, însoţit de părinţi, la sediul Serviciului Rutier - Biroul Rutier Sibiu.  

Pietonii sunt vinovați de producerea accidentelor

Polițiștii sibieni atrag atenția că bicicliştii reprezintă o categorie vulnerabilă de participanţi la traficul rutier întrucât pot deveni uşor victime ale accidentelor rutiere, fie din propria vină, fie din vina conducătorilor auto, care nu conştientizează prezenţa acestora în trafic.     

Pietonii reprezintă o altă categorie extrem de vulnerabilă a participanţilor la traficul rutier; pentru că ignoră normele rutiere şi aleg să traverseze strada prin alte locuri decât pe trecerile pentru pietoni, riscul ca aceştia să devină victime ale accidentelor rutiere creşte. Foarte mulţi sunt în vârstă şi mai întotdeauna sunt de părere că nu au greşit prea mult, motivând că s-au asigurat înainte de a traversa strada prin loc nepermis sau încercând să se disculpe arătând spre conducătorii auto şi ceilalţi participanţi la trafic, care circulă cu viteză.

În realitate, regulile de circulaţie sunt foarte clare: „strada” este a şoferilor, a motocicliştilor, a mopediştilor, iar trotuarul al pietonilor. Traversarea străzii se face numai pe trecerile pentru pietoni şi la culoarea verde a semaforului şi nu prin alte locuri, însă, de foarte multe ori, acest aspect reprezintă excepţia şi nu regula.