Moartea omului de afaceri John McAfee, controversatul milionar care a căutat să-și trăiască viața după propriile reguli, a fost analizată de economistul Dan Diaconu. Într-un articol publicat pe blogul său, acesta pune misteriosul deces al antivirusului cu același nume, în contextul teoriilor despre oculta care conduce lumea.
Economistul Dan Diaconu explică cine a fost John McAffe și de ce a fost un personaj incomod pentru Sistem, într-un amplu articol publicat pe site-ul său Trenduri economice. Cum a reușit acesta să deranjeze și să fie pus la index, culegând informații compromițătoare, la care a avut acces, pe care le-a folosit pentru a-și asigura liniștea. Cu puțin timp înainte de moartea sa, acesta a anunțat că deține o cantitate imensă de documente cu informații compromițătoare.
„În tinerețe John McAfee a lucrat la NASA (Programul Apollo) și la firmele cele mai avansate tehnologic ale vremii precum Univac, Xerox, Lockheed etc. În 1987 a dat lovitura cu antivirusul care-i purta numele. Ulterior, în 1994 a vândut compania, încasând aproximativ o sută de milioane de dolari, o sumă foarte bună la vremea aceea.
În 2008 pierde o mare parte a averii sale ca urmare a expunerii pe imobiliare. Se mută în Belize unde încearcă să obțină antibiotice din plante. A fost acuzat că singurele antibiotice pe care le-a obținut au fost cele din categoria «prafuri și fumuri». Trebuie totuși menționat că a avut parte de o percheziție a proprietății sale din Belize, iar forțele de poliție n-au găsit nimic suspect.
Însă, ulterior a mai avut loc un incident: vecinul său a fost găsit împușcat în casă, iar McAfee a intrat în cercul suspecților deoarece se certaseră pe tema câinilor lui McAfee. A fugit din Belize, dar a fost arestat în Guatemala pentru a fi extrădat în Belize.
După ce a simulat două atacuri de cord a fost retrimis în SUA. Să mai completăm tabloul cu faptul că, de-a lungul vieții, a avut peste 40 de copii (el vorbea chiar de 47). Ultima sa soție spune pe Twitter că o mare parte a averii lui McAfee s-a îndreptat către copiii săi”. (...)
Informații compromițătoare despre autorități
„A strâns o grămadă de informații compromițătoare care, de-a lungul timpului, s-au constituit în «moneda» sa de negociere cu autoritățile. Însă, pe măsură ce îmbătrânea, pozițiile sale deveneau tot mai radicale. Spre exemplu, în 2019 a anunțat că IRS are un dosar împotriva sa. La momentul respectiv IRS era în investigații secrete și abia ulterior au fost făcute publice acuzațiile. Doar că McAffee era deja în apele internaționale. E cât se poate de limpede că avea acces în zone destul de «discrete». În 2020 a fost arestat în Spania pentru a fi extrădat în SUA. La 23 iunie a fost aprobată extrădarea sa în SUA și, în aceeași zi, s-a raportat sinuciderea sa.
De-aici începe toată nebunia. McAfee anunțase înainte că nu are niciun motiv să se sinucidă și că dacă se va întâmpla asta «nu va fi din vina sa». De asemenea afirmase că Epstein «a fost sinucis» și că o amenințare similară a primit și el. Pentru a-și asigura viața a anunțat că deține peste 20 TB de documente compromițătoare care demonstrează corupția «deep state». (...)
Mai multe site-uri au picat
„Doar că, așa cum anunțase McAfee, a apărut un countdown de 30 de zile. Putea fi un fake. A stat în picioare doar vreo două zile. Un altul însă i-a luat locul. Ieri (vineri, 23 iulie – n. red.) ar fi fost sorocul la care documentele trebuiau făcute public. Doar că pe 22 site-ul a căzut. Mă rog, putea fi și asta o înscenare. A mai fost însă ceva: peste 300 000 de site-uri au fost date jos. Inclusiv grangurii mari precum Amazon. McAfee avusese mai multe backup-uri suplimentare.
O persoană apropiată de situație îmi spusese asta pe 22, atunci când site-ul countdown a fost deturnat de la nivelul domeniului. Acțiuni de acest tip au loc doar atunci când FBI sau vreo altă autoritate decide închiderea site-ului, dar asta pentru chestiuni legate de criminalitate, trafic de droguri sau atentat la siguranța națională. Doar că în cazul site-ului în cauză s-a lucrat sub steag fals și nicio autoritate nu și-a asumat modificarea efectuată la nivelul domeniului. Curat murdar, monșer!”, a scris Dan Diaconu pe blogul său.
Continuarea articolului poate fi citită pe blogul Trenduri economice.