Culisele deciziei companiei Twitter de a cenzura articolele și postările legate de afacerile suspecte ale lui Hunter Biden. Elon Musk a publicat discuțiile interne

Culisele deciziei companiei Twitter de a cenzura articolele și postările legate de afacerile suspecte ale lui Hunter Biden. Elon Musk a publicat discuțiile interneHunter Biden. Sursa foto: Wikimedia

Twitter tocmai și-a recunoscut decizia fără temei de a cenzura bomba cu privire la laptopul lui Hunter Biden de la The Post, în perioada premergătoare alegerilor din 2020, a dezvăluit CEO-ul Elon Musk.

Haosul și confuzia din spatele ușilor închise la Twitter, imediat după expunerea lui Hunter Biden din octombrie 2020, arată că un grup mic de directori de nivel înalt a decis să eticheteze știrea drept „material piratat”, fără nicio dovadă, fără știrea CEO-ului și fondatorului Jack Dorsey.

Elon Musk a postat pe Twitter un link către contul jurnalistului independent Matt Taibbi la scurt timp după ora 18:00, care a făcut lumină asupra deciziei de cenzură a Twitter, postând ceea ce păreau a fi e-mailuri redactate între angajații Twitter.

Cine a luat decizia de a cenzura dezvăluirile The Post

Decizia de a cenzura povestea The Post a fost luată „la cele mai înalte niveluri ale companiei”, potrivit lui Taibbi, dar fără implicarea lui Dorsey.

Comunicările interne dezvăluie „cât de mult s-a făcut fără știrea CEO-ului Jack Dorsey și cât timp a durat până când situația a fost „nerezolvată”, cum a spus un fost angaja, chiar și după Dorsey a aflat toată povestea. Potrivit lui Taibbi, fostul șef al departamentului juridic al Twitter, Vijaya Gadde, a jucat un „rol cheie” în decizia de cenzură, potrivit potrivit nypost.com.

E-mailurile și comentariile foștilor angajați de pe Twitter au arătat că „toată lumea știa” de suprimarea de către gigantul rețelelor sociale a informațiilor publicate de The Post despre infamul laptop al lui Hunter Biden. „A fost f...ed.”

Raționamentul șocant al companiei pentru a lua decizia extraordinară de cenzură a fost că povestea a încălcat politica companiei cu privire la „materiale piratate”, potrivit lui Taibbi – care a fost pusă sub semnul întrebării de mulți oameni din interior.

Mai multe surse de la Twitter i-au spus lui Taibbi că își amintesc că au auzit despre un avertisment „general” din partea forțelor de ordine federale în vara anului 2022 cu privire la tentative de hacking din străinătate, dar nu au fost găsite dovezi despre implicarea guvernului centrată în mod special pe povestea The Post despre laptopul lui Hunter Biden.

„Hacking-ul a fost scuza, dar în câteva ore, aproape toată lumea și-a dat seama că asta nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să o inverseze”, a adăugat fostul angajat. „Pur și simplu au lucrat independent”, i-a spus un fost angajat lui Taibbi.

Decizia i-a lăsat nedumeriți pe directori de nivel înalt. „Mă străduiesc să înțeleg baza politicii pentru marcarea acestui lucru ca fiind nesigur”, a scris Trenton Kennedy, un oficial de comunicații, într-un e-mail intern adresat colegilor.

La care fostul consilier general adjunct al Twitter Jim Baker a răspuns că este „rezonabil” să presupunem că materialele au fost piratate și că „se justifică prudență”. „Putem susține cu adevărat că aceasta face parte din politică?”, a întrebat fostul vicepreședinte al comunicațiilor globale pe Twitter, Brandon Borrman.

„Toată lumea știa că acest lucru a fost f...ked”, i-a spus un fost angajat lui Taibbi, despre poziția oficială a Twitter cu privire la povestea Hunter Biden. Potrivit lui Taibbi, compania de social media „a făcut pași extraordinari pentru a suprima” povestea din The Post despre laptopul Hunter Biden, eliminând linkurile și postând avertismente că ar putea fi „nesigură”.

Twitter a recurs chiar la o tactică rar folosită pentru a opri difuzarea poveștii

Taibbi a mai spus că Twitter a recurs chiar la o tactică rar folosită pentru a opri difuzarea poveștii – blocarea partajării linkurilor către articol prin mesaj direct, un instrument folosit de obicei doar în „cazuri extreme”, cum ar fi pentru a opri distribuirea de pornografie infantilă.

Cenzura Twitter a făcut-o pe secretarul de presă al Casei Albe de atunci, Kayleigh McEnany, să nu-și mai acceseze contul, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din 2020. Într-un e-mail publicat de Taibbi, reprezentantul campaniei lui Trump, Mike Hahn, a trimis un mesaj furios gigantului rețelelor de socializare, cerând să știe când va fi deblocată știrea. „Cel puțin pretinde că-ți pasă de următoarele 20 de zile”, a scris Hahn.

Când directorul de politici publice de pe Twitter, Caroline Strom, a notificat echipele de siguranță de la companie despre incident, ei au informat-o că McEnany a încălcat politica companiei cu privire la „materiale piratate”.

Elon Musk a insistat anterior că este nevoie de dezvăluirea completă

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, care a achiziționat Twitter luna trecută, a insistat anterior că este nevoie de dezvăluirea completă pentru a determina de ce compania a decis să blocheze raportul-bombă despre fiul președintelui Biden în săptămânile premergătoare alegerilor din 2020.

Elon Musk

Miliardarul în vârstă de 51 de ani, care a promis că va transforma Twitter într-un bastion al libertății de exprimare, anunțase de câteva zile publicarea fișierelor interne, argumentând că „publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat”.

„Aceasta este o bătălie pentru viitorul civilizației. Dacă libertatea de exprimare se pierde chiar și în America, tirania este tot ceea ce ne așteaptă”, a scris el pe Twitter, luni, după ce a promis că fișierele vor fi „în curând publicate chiar pe Twitter”.

Cum s-a implicat echipa Biden

Taibbi a dezvăluit, de asemenea, e-mailurile companiei care răspund la o solicitare „din partea echipei Biden” în perioada premergătoare alegerilor din 2020 – la scurt timp după ce compania a reprimat povestea The Post despre Hunter Biden.

Un altul, datat 24 octombrie 2020, spunea „Un raport suplimentar de la DNC”, o referire aparentă la Comitetul Național Democrat. Altul, datat 24 octombrie 2020, spunea „Mai multe de revizuit de la echipa Biden”, împreună cu o listă de tweet-uri. Ca răspuns, cineva a răspuns: „s-a ocupat de acestea”.

Taibbi a mai postat pe Twitter: „Ambele părți au avut acces la aceste instrumente. De exemplu, în 2020, solicitările atât de la Casa Albă și Trump, cât și de la campania lui Biden, au fost primite și onorate.”

Dar el spune că „sistemul nu a fost echilibrat” și „s-a bazat pe contacte”. „Deoarece Twitter a fost și este ocupat în mare parte de oameni de o orientare politică, au existat mai multe canale, mai multe modalități de a se plânge, deschise spre stânga (democrați) decât către dreapta”, a scris el.

Înainte de preluarea Twitter, cu 44 de miliarde de dolari, Musk și-a exprimat deja poziția clară cu privire la dezastrul The Post vs. Twitter, spunând încă din aprilie că decizia platformei a fost „evident incredibil de nepotrivită”.

Platforma le-a interzis utilizatorilor să partajeze articolul

Twitter, precum și Facebook, au luat măsuri extraordinare de cenzură împotriva The Post atunci când și-au publicat pentru prima dată expunerea cu privire la depozitul de e-mailuri descoperite pe laptopul lui Hunter în octombrie 2020.

Platforma le-a interzis utilizatorilor să partajeze articolul – și, de asemenea, a blocat contul de Twitter al The Post din pentru mai mult de două săptămâni, pe baza afirmațiilor fără temei că raportul a folosit informații piratate.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter la acea vreme, a recunoscut ulterior, în timpul unei audieri a Congresului privind dezinformarea și rețelele sociale din martie anul trecut, că blocarea raportului The Post a fost o „greșeală totală”. Dar s-a oprit înainte de a dezvălui cine era responsabil pentru gafă.

În timp ce multe publicații mainstream au ignorat inițial sau au căutat să submineze dezvăluirile The Post, New York Times și Washington Post au autentificat, în cele din urmă, conținutul laptopului - aproximativ 18 luni mai târziu.

Ne puteți urmări și pe Google News