Evenimentul Zilei > Politica > „Cu PSD e mai simplu”. PNL, la un pas să își aleagă noii parteneri
„Cu PSD e mai simplu”. PNL, la un pas să își aleagă noii parteneri

„Cu PSD e mai simplu”. PNL, la un pas să își aleagă noii parteneri

PNL are negocieri „deschise” atât cu PSD cât și cu USRPlus, a declarat, luni, prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan. Totodată, el a declarat că o majoritate largă poate fi formată doar cu PSD și UDMR.

„Noi vom discuta atât cu USR, cât și cu PSD. O să luăm decizia corectă, pentru a încheia criza politică. Oamenii sunt exasperați. Ținem deschise negoccierile. Aritmetica e dură și clară. Pentru o majoritate mai avem nevoie de 9 parlamentari, de la minorități, neafiliați sau de la domnul Orban, asta pentru o majoritate cu USR. Cu PSD e mai simplu, ajungem la o majoritate largă cu UDMR. Sunt alte incompatibilități, dar pentru țară trebuie să treci peste orice”, a spus Rareș Bogdan.

PNL nu renunță la ministerul Justiției

Rareș Bogdan a dat asigurări ca PNL nu va renunța la ministerul Justiției, ca o completare la declarațiile liderului liberarilor Florin Cîțu, privind dorința de a păstra ministerul Finanțelor.

„Reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri sub nicio formă reforma în Justiție. PNL nu va ceda Justiția și vom veni cu o propunere care va fi acceptată de toată țara. PNL este singurul partid care poate garanta că reforma în justiție va continua.”, a spus Rareș Bogdan.

Și ministerul Dezvoltării, al Educației și al Agriculturii sunt ministere importante pentru PNL, a mai spus Rareș Bogdan.

„Am văzut și eu ce a declarat premierul Florin Cîțu, el a condus Ministerul Finanțelor și știe cât de important e pentru noi. (…) Așa vin și eu și spun că Ministerul Dezvoltării e vital, Ministerul Educației e important și el că avem România Educată, Ministerul Agriculturii e și el vital”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

PSD a votat în unanimitate începerea negocierilor pentru intrarea la guvernare

Luni, vicepreședintele PSD Sorin Grindeau a anunțat că social-democrații au votat în unanimitate începerea negocierii privind intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR și susținuți de minorități.

„În Consiliul Politic Național am luat decizia, în unanimitate, că PSD va începe negocierile cu PNL, UDMR, minorități. Vor fi patru echipe de negociere: o echipă la nivel politic din care va face parte președintele partidului, cei doi vicepreședinți, președintele Consiliului Național, secretarul general al partidului și vicepreședintele Mihai Tudose; o echipă care va lucra pe un acord politic, coordonată de secretarul general al partidului, Paul Stănescu; o echipă care va lucra pe program de guvernare, coordonată de mine și una pentru revizuirea Constituției, coordonată de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Consiliul Politic Național și-a dat acordul pentru că suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea problemelor românilor. Nu a fost absolut nicio discuție despre funcțiile politice”, a afirmat Sorin Grindeanu, la sediul PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: