Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu PET-urile, spre Ungaria. Pompieri plecați cu pluta
Cu PET-urile, spre Ungaria. Pompieri plecați cu pluta

Cu PET-urile, spre Ungaria. Pompieri plecați cu pluta

Opt salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au pornit, ieri, într-o călătorie pe râul Mureș, de la izvoare la vărsare, folosindus-e de o plută realizată din circa 3000 de PET-uri.

Astfel, gestul celor opt – mr. Coșarcă Gavril, plt.adj.șef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea DanMarian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile și plt.maj. Mircea Adrian –, se constituie într-un semnal de alarmă împotriva poluării mediului înconjurător. Cele 3000 de PET-uri au fost colectate, printr-un efort comun, de cetățenii din Gheorghieni. Punctul de plecare a fost localitatea Remetea, dar numai după ce pompierii au luat câteva sticle cu apă pură de la Izvorul Mureșului pe care le vor dărui colegilor din Szeged (Ungaria). Trebuie amintit că același grup de pompieri are deja la activ o altă astfel de expediție, realizată anul trecut, când cei opt au vâslit pe râul Olt, tot de la izvoare până la vărsare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.