Evenimentul Zilei > Actualitate > CU FRICA ÎN OASE. Concurenți de la FERMA VEDETELOR, cazați la o FERMĂ BLESTEMATĂ
CU FRICA ÎN OASE. Concurenți de la FERMA VEDETELOR, cazați la o FERMĂ BLESTEMATĂ

CU FRICA ÎN OASE. Concurenți de la FERMA VEDETELOR, cazați la o FERMĂ BLESTEMATĂ

Localnicii spun că ferma părăsită de aproape o jumătate de veac ascunde o poveste tragică.

Întinderile de nisip auriu, livezile de măslini și portocali, dar și valurile domoale ale mării Mediterane încadrează ferma în care 12 vedete vor trebui să conviețuiască pentru 3 luni de zile în cel de al doilea sezon Ferma vedetelor.

Pe tărâmurile mitologice din Cipru, unde conform legendelor s-a născut din spuma mării Afrodita, au ajuns și Anda Ghiță, Saveta Bogdan, Mircea N. Stoian, AMI, Lili Sandu, Viorel Sipoș, Benny Adegbuyi, Maria Constantin, Marcel Toader, Sorana Darclée, Paul Ipate și Octavian Strunilă. Cei 12 sunt pregătiți de aventura vieții lor, într-o fermă părăsită de aproape jumătate de veac.

Lăcașul, aflat în vecinătatea a doi versanți impozanți, ascunde o legendă încărcată de elemente romantice, dar tragice, demne de un roman de dragoste. Într-o noapte călduroasă a verii anului 1974, Anthea, fata cea mare a fermierului, își unea destinele cu alesul inimii ei în cadrul fermei, loc renumit pentru frumusețea nunților tradiționale. În momentul în care nunta era în toi, o veste îngrozitoare a ajuns la urechile nuntașilor: turcii invadaseră provincia și se apropiau vertiginos de localitatea în care este situată ferma.

Nunta a fost mistuită de haosul dezlănțuit, ciprioții lăsând totul baltă. În doar o clipă, momentul cel mai de preț al fetei fermierului a fost năruit. Dar mai mult decât atât, în agitația momentului, Anthea și bărbatul ei s-au desprins unul de celălalt, fugind spre adăpost. Din acel moment, mireasa l-a pierdut pe alesul ei. Cei mai bătrâni ai locului spun că acesta s-a speriat și a fugit, alții susțin că familia l-ar fi obligat să fugă. Există  și mărturii cum că acesta ar fi fost omorât de invadatori. Din acea seară fatidică, Anthea nu a suportat gândul pierderii bărbatului ei, alegând să plece de lângă părinții săi pentru a porni în căutarea acestuia. De atunci, nimeni nu a mai auzit nimic de fata fermierului. Mai multe legende circulă pe meleagurile cipriote, susținând că aceasta rătăcește și acum în căutarea sufletului ei pereche dispărut. Alții afirmă că n-a mai suportat durerea și s-a aruncat în valurile Mediteranei.

Bătrânii locului spun că doar prin readucerea la viață a fermei, blestemul va fi rupt, iar locul va renaște mai frumos ca niciodată. Așadar, misiunea celor 12 români nu va fi simplă în Cipru! Complet izolați de familie și de cei dragi, aceștia vor fi nevoiți să readucă spiritul locului, apus acum aproape 50 de ani. Mai mult decât atât, concurenții vor fi nevoiți să îmbine obiceiurile și meșteșugurile românești, cu cele cipriote. Concurenții vor trebui să se organizeze, să se gospodărească și să învețe să locuiască împreună.

Peripețiile celor 12 vedete la ferma din Cipru, în condiții de viață ca acum 100 de ani, fără confortul lumii moderne și departe de cei dragi, vor putea fi văzute, în curând, la Ferma vedetelor!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: