Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALUL PLAGIATULUI. CTP: Dacă ar fi adevărat, ar fi vorba de furt intelectual, care reclamă demisia
SCANDALUL PLAGIATULUI. CTP: Dacă ar fi adevărat, ar fi vorba de furt intelectual, care reclamă demisia

SCANDALUL PLAGIATULUI. CTP: Dacă ar fi adevărat, ar fi vorba de furt intelectual, care reclamă demisia

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Realitatea TV că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, dacă acuzaţiile de plagiat aduse de presa străină s-ar dovedi adevărate.

"Dacă acuzaţiile ar fi adevărate, ar fi vorba de furt intelectual, care reclamă demisia", a spus jurnalistul. "În această situaţie, dacă Ponta nu ar demisiona, ar fi ilegitim din punct de vedere moral în funcţia de prim-ministru".
Popescu nu s-a pronunţat asupra acuzaţiilor de plagiat în sine, dar a spus că i se pare stranie afirmaţia premierului că nu ţine la titlul de doctor. "E o discreditare a acestui titlu şi a muncii oamenilor care au obţinut acest titlu în mod onest", a spus jurnalistul, care a subliniat că are şi el un doctorat şi ştie cât a muncit pentru el. "Ar fi trebuit să spună: am muncit la această teză foarte mult, ţin la ea". 
Ponta declarase că a trecut cărţile şi autorii din care i se reproşează că ar fi plagiat în spate, la bibliografie. "Dacă nu trebuia să-i trec în spate, ci în josul paginii, îmi asum greşeala. Nu ţin la titlul de doctor", a spus premierul. Comentând această afirmaţie, CTP a subliniat că "e o cerinţă morală să citezi cu ghilimele în cadrul unei lucrări". "Aşa se face dacă eşti un intelectual onest". Cunoscutul jurnalist a mai spus că, "în cazul în care teza de doctorat se dovedeşte a fi invalidă, toţi cei care au girat-o sunt responsabili".
CITIŢI ŞI:

  • Ponta: În spatele acuzaţiilor de plagiat se ascunde Traian Băsescu
  • Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic
  • SCANDALUL PLAGIATULUI. Cum îl contrazic pe Victor Ponta regulile academice de redactare a tezelor de doctorat