Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât va plăti Jamie Oliver pentru că promovează mâncarea sănătoasă
Cât va plăti Jamie Oliver pentru că promovează mâncarea sănătoasă

Cât va plăti Jamie Oliver pentru că promovează mâncarea sănătoasă

Compania americană Beef Products Inc. a dat în judecată postul ABC pentru 1,2 milioane de dolari pentru că ar fi "dezinformat publicul, spunându-le că un produs este nesănătos".

Beef Products Inc. are în portofoliu un produs din carne de vită, pe care Jamie Oliver l-a denumit "mâzga roz", iar compania susţine că declaraţiile sunt "false şi defăimătoare".
Dan Webb, avocatul BPI susţine, din contră, că produsul este unul de textură fină. Reprezentanţii companiei susţin că declaraţiile lui Oliver le-au afectat relaţia cu clienţii. "A făcut consumatorii să creadă că produsul nostru din carne de vită nu are carne de vită deloc – că e o mâzgă ros nesănătoasă, riscantă pentru public şi că aceasta era ascunsă în care, într-un fel", a declarat Webb.
În dosar se află şi o listă cu magazinele care au refuzat produsele din carne de vită, dar şi un calendar ce include 25 de ediţii ale emisiunii lui Jamie Oliver în care face referire la "mâzga roz".
"Mâzga roz" este alcătuită din mai multe organe ale vitei şi, din cauză că poate fi infectată, este stropită cu hidroxid de amoniu, ce poate duce la toxiinfecţie alimentară.
Procesul este unul "fără o cauză" şi va fi contestat, potrivit repretentanţilor ABC News, post deţinut de The Walt Disney Co.
Sursa: Daily Mail

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.