Evenimentul Zilei > Politica > Csoma Botond, despre „atitudinea antimaghiară” a liberalilor: „Unii au înţeles greşit mesajul”
Csoma Botond, despre „atitudinea antimaghiară” a liberalilor: „Unii au înţeles greşit mesajul”

Csoma Botond, despre „atitudinea antimaghiară” a liberalilor: „Unii au înţeles greşit mesajul”

După ce deputatul PNL Adrian Cozma i-a criticat pe membrii UDMR pentru că nu au transmis mesaje de Ziua Naţională a României, liderul UDMR, Csoma Botond, i-a transmis un mesaj pe măsură.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, consideră că deputatul PNL Adrian Cozma are o atitudine antimaghiară consecventă și că membrii partidului lui au transmis mesaje de Ziua Naţională a României.

„El (Adrian Cozma – n.red.) are o atitudine antimaghiară consecventă, recidivează, nu se află la prima abatere”, a declarat Csoma Botond, chestionat despre declaraţia deputatului PNL Adrian Cozma potrivit căreia „UDMR nu are ce să mai caute la guvernare” pentru că nu au transmise mesaje de Ziua Naţională.

Liderul UDMR a declarat că partidul său a transmis mesaje de 1 decembrie pe rețelele de socializare. „Nu cred că e motiv de rupere a coaliţiei. La PNL n-am văzut încă, în afară de…nici postarea lui Cozma nu am văzut-o. Nu cred că ar fi motiv de rupere a coaliţiei. Unii au înţeles greşit mesajul, unii au vrut să nu înţeleagă greşit, nu comentez. Acele declaraţii le-am făcut în spiritul declaraţiei de la Alba Iulia. Consider că nu a fost nimic jignitor”, a mai declarat Csoma Botond.

PNL vs. UDMR

Deputatul PNL Adrian Cozma a scris, vineri, pe Facebook că „UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, el acuzându-i pe liderii UDMR că nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională. „Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, spune parlamentarul liberal.

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României nu a fost așa cum și-au imaginat politicienii. Deputatul UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

După aceste afirmații, senatoarea Diana Șoșoacă a precizat că este o „înaltă trădare” și că România nu merită așa ceva. Și liderii AUR au fost revoltați de mesajul UDMR, potrivit Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: