CSAT a avizat bugetul instituțiilor din domeniul securității naționale. Când va fi acesta votat de Parlament

CSAT a avizat bugetul instituțiilor din domeniul securității naționale. Când va fi acesta votat de Parlament Ședință CSAT pentru încadrarea în Armată. sursa foto: EVZ

În urma ședinței susținută vineri prin videoconferință, CSAT oferă aviz pozitiv propunerilor de buget pentru MAPN, MAI, SRI, STS, SPP și SIE.

CSAT oferă un aviz pozitiv pentru propunerile de buget venite la MAPN, MAI, SRI, STS, SPP și SIE.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat favorabil, vineri, propunerile de buget pe anul 2021. Propuneri au fost pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit vineri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Johannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şedinţa CSAT fusese programată pentru orele 13:00. Ședința CSAT a avut pe ordinea de zi propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu contrubuții în domeniul securității naționale.

„În cadrul şedinţei de astăzi, au fost supuse analizei propunerile de buget pentru anul 2021. Propuneri pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciul de Protecţie şi Pază.

Propuneri de buget au fost avizate favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CSAT, aviz pozitiv pentru propunerile de buget

Potrivit sursei citate, sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităţilor planificate. De asemenea, asigură şi funcţionalitatea instituţională în vederea realizării misiunilor specifice şi a obiectivelor asumate.

Lucru posibil prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate. Se întâmplă în contextul unui mediu internaţional de securitate instabil.

Acesta este marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societăţii.

„Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 plasează cetăţeanul în centrul acţiunii instituţiilor. Este vorba despre instituțiile cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale.

Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale şi financiare, care să ofere consistenţă şi credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetăţenilor condiţiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranţă”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Guvernul urmează că se reunească în şedinţă pentru a aproba proiectele legilor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an, arată Agerpres.