Evenimentul Zilei > Actualitate > Se organizează prima croazieră spre Antarctica pentru a dovedi că planeta noastră nu este o sferă şi că este înconjurată de un zid de gheaţă
Se organizează prima croazieră spre Antarctica pentru a dovedi că planeta noastră nu este o sferă şi că este înconjurată de un zid de gheaţă

Se organizează prima croazieră spre Antarctica pentru a dovedi că planeta noastră nu este o sferă şi că este înconjurată de un zid de gheaţă

Se organizează pentru prima dată o croazieră în Antarctica pentru a dovedi că planeta noastră nu este o sferă. Croaziera, organizată de Flat Earth International Conference, este programată pentru anul 2020. Planul este să navigheze în Antarctica până la găsirea barierei de gheață care marchează marginea pământului.

Teoreticienii conspirației care cred că Pământul este plat

Mai multe teorii există pe această temă, dar convingerea comună este că Pământul ar fi un disc. Unul dintre modelele populare ale mișcării topografiei planetei noastre ar fi un disc mare, înconjurat de un zid de gheață din Antarctica, care împiedică ca lucrurile să cadă la marginea planetei.  

Acest zid de gheata ar trebui să înconjoare întreaga planetă 

Teoreticienii conspirației spun că zidul de gheaţă ar avea mii de metri grosime și o înălțime de 50 de metri.  "Pământul este înconjurat din toate părțile printr-un zid de gheață care ține oceanele. Acest zid de gheață este ceea ce exploratorii au numit Antarctica", afirmă societatea Flat Earth.

Astfel, ideea navigării până la sfârșitul lumii ar putea ridica mai multe probleme. Primul este că sistemele de navigație utilizate de navele de croazieră se bazează pe ideea că globul este rotunjit.  Henk Keijer, fost căpitan de navă de croazieră care a navigat peste tot în lume, a declarat că topografiile nautice sunt proiectate pe baza principiului că Pământul este rotunjit.  

El a subliniat că sistemul de poziționare globală, care oferă informații de navigație și poziționare, se bazează pe 24 de sateliți datorită curburii Pământului. Adepţii pământului plat pot întâmpina dificultăți în găsirea unei nave de croazieră cu echipaje care cred că planeta noastră nu este rotundă.  "Nu am întâlnit niciun comandant de navă care crede că Pământul este plat", a spus Keijer, citat de techtimes.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: