Evenimentul Zilei > Horoscop > Criza profundă a Astrologiei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Criza profundă a Astrologiei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Criza profundă a Astrologiei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ca să avansezi pe drumul tău, astăzi trebuie să te concentrezi, să nu te laşi sedus de propuneri facile, dar periculoase. Ca să ai ceritudinea deciziei tale, sfătuieşte-te cu cei apropiaţi!

 

 

 

28 ianuarie

 

Criza profundă a Astrologiei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

 

Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel.

 

A patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua de astăzi este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile.

De astăzi încep să fie pregătite măştile şi costumele pentru „schimbarea destinului” şi ascunderea, disimularea, schimbarea numelui şi a înfăţişării celor păcătoşi ca să nu mai fie recunoscuţi de Dumnezeu, Sfinţi şi mai ales de executor, de Lupul Şchiop şi astfel oamenii să nu mai primescă pedepsa cuvenită.

Un ecou al acestui obicei de la începutul omenirii este carnavalul. De exemplu, carnavalul veneţian, rămas la nivelul evului mediu, când a avut maximum de simboluri, costume şi organizare. Dar originea carnavalului este mult mai veche, de la sărbătorile europene ale lupilor, probabil, după unii autori, veche de zeci de mii de ani, din neolitic.

La noi „carnavalul” cu măşti şi reprezentări fixe a migrat spre sărbătorile de iarnă ale solstiţiului, spre 22 decembrie, Crăciunul, Anul Nou… Ţăranul în general, iar ţăranul român nu face excepţie, ei bine, ţăranul a fost şi este mai comod, mai conservator, mai uşor de convins să nu facă ceva, decât să muncească, să facă ceva, chiar pentru un carnaval!

Toate aceste reguli, interdicţii, pedepse, sărbători, zei, apoi sfinţi, lupi, Filipi, aveau demult, la începutul istoriei, un singur scop: civilizarea europenilor. Civilizaţia se bazează pe reguli şi mai ales pe respectarea lor.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi vă spun unul din secretele vieţii: trebuie să vezi, să ai capacitatea să vezi încotro merge, încotro bate vântul şi se strâng valurile vieţii. Deseori viaţa nu ţine seama de legile noastre, pentru că legile umane nu sunt naturale. Naturale sunt doar cele Zece Porunci şi legile umane ar trebui să derive, să expandeze, aplicate la tehnologia actuală, doar legile Lui Dumnezeu.

Şi vă mai spun un secret, personal. Toată viaţa m-a animat dorinţa de a cunoaşte, de a cuprinde cât mai mult din ceea ce a fost, este şi va fi! Niciodată şi Dumnezeu îmi este Martor, nu m-a interesat şi nici nu mă interesază bogăţia sau puterea, ci doar evoluţia spirituală, cunoaşterea cât mai completă. Doar m-am pustnicit, renunțând la tot. Sunt curios, ca Toma! Tot ce am făcut, firmele prin care am trecut, posturile pe care le-am ocupat, ţările pe care le-am vizitat, oamenii pe care i-am cunoscut, zecile de mii de cărţi pe care le-am citit – au fost doar mijloace pentru a-mi realiza scopul, de a-mi potoli curiozitatea! Ştiu ce spun: astrologia, de exemplu a fost o cale de a-mi satisface curiozitatea, dar și o unelată de ajutor în tratative și negocieri diplomatice, sau comerciale.

Despre astrologie doresc sa vă informez în continuare. Am primit un text pe email, de la o prietena de corespondență, cu explicația că nu sunt singurul nemulțumit de starea astrologiei. Am întrebat-o de unde are textul, mi-a răspuns că l-a primit și ea. Așa că îmi cer scuze autorului, dar o să reproduc aici articolul lui. Este un punct de vedere interesant, în definitiv a vrut să se știe ceea ce  a scris, eu doar îl ajut, publicându-l! Iată:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE