Evenimentul Zilei > Sport > Cristiano Ronaldo, prestație sub așteptări după primul trofeu ratat cu Al Nassr. Ce notă a primit portughezul
Cristiano Ronaldo, prestație sub așteptări după primul trofeu ratat cu Al Nassr. Ce notă a primit portughezul

Cristiano Ronaldo, prestație sub așteptări după primul trofeu ratat cu Al Nassr. Ce notă a primit portughezul

Cristiano Ronaldo a avut o prestație sub așteptări în primul cel mai important meci cu noua sa echipă, Al Nassr. Aceasta a pierdut semifinala Supercupei Arabiei Saudite contra lui Al Ittihad, scor 1-3.

Al Nassr a reușit să înscrie primul și singurul gol abia în minutul 67, dar nu a fost marcat de Ronaldo, ci de brazilianul Anderson Talisca, care a reușit să reducă puțin din handicap.

Al Ittihad a marcat primele două goluri în prima repriză a meciului, iar ultimul gol al echipei a fost dat în minutul 90+4, prin Muhannad Shanqeeti, care a stabilit scorul final, 3-1.

Nota primită de Ronaldo după meciul pierdut cu Al Nassr

Cristiano Ronaldo a ratat, în schimb, o ocazie de a înscrie în prima repriză, singurul său șut pe poartă. Prin urmare, prestația sa a fost analizată de site-ul de specialitate Sofa Score, care l-a notat pe portughez cu nota 6,9, ce a fost însă peste media echipei de 6,62.

Locul de cel mi bun jucător a fost luat de mijlocașul brazilian Luiz Gustavo, notat cu 7,5, fost câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen.

La echipa adversă, cel mai bun jucător a fost desemnat braziliaul Romarinho, atacantul în vârstă de 32 de ani, ce a contribuit la toate cele trei goluri înscrise, un gol și două pase decisive. El a fost notat cu 8,9 de publicația de specialitate.

Portughezul a avut un singur șut pe poartă, unul pe lângă poartă, 44 de atingeri ale mingii, 12 mingi pierdute, și a reușit doar 22 de pase din 28.

În finala Supercupei Arabiei Saudite se vor înfrunta Al Ittihad și Al Feiha. Echipa lui Cristiano Ronaldo este lider în Arabia Saudită, cu 33 de puncte, la o lungime peste Al Hilal, potrivit sport.ro.

Rolando, contract de 200 de milioane de euro pe an cu Al Nassr

Portughezul va primi de la echipa din Arabia Saudită 200 de milioane de euro pe an şi alte 200 milioane euro pentru a fi ambasadorul candidaturii comune a Arabiei Saudite, împreună cu Egipt şi Grecia, pentru găzduirea CM de fotbal 2030. În plus, sportivul va mai primi tot o sumă cu opt zerouri din publicitate și sponsorizări. Contractul său va expira în 2025.