Evenimentul Zilei > Sport > Cristiano Ronaldo jubilează înainte de Balonul de Aur: „Sunt fotbalistul complet”
Cristiano Ronaldo jubilează înainte de Balonul de Aur: „Sunt fotbalistul complet”

Cristiano Ronaldo jubilează înainte de Balonul de Aur: „Sunt fotbalistul complet”

Cristiano Ronaldo este favorit să câștige Balonul de Aur în 2019. Ar fi al șaselea, dacă se confirmă zvonurile celor de la France Football. Ar fi o performanță unică în istoria "sportului rege", iar cu acest prilej, portughezul a subliniat calitățile sale fotbalistice într-un interviu pentru publicația menționată.

Cristiano Ronaldo a făcut niște declarații care ne amintesc de Zlatan Ibrahimovic, în ceea ce privește încrederea în calitățile sale. Portughezul spune că este fotbalistul complet, fără puncte slabe.

„Cred că sunt un fotbalist complet, fără să am, cu adevărat, un punct slab. Sunt puternic și rapid. Pot înscrie cu stângul, cu dreptul, cu capul”, a declarat Cristiano pentru France Football.

Cristiano Ronaldo, mai atletic decât fotbaliștii tineri

Totodată, Cristiano Ronaldo subliniază faptul că meritele sale sunt cu atât mai importante, în condițiile în care a trecut de mult timp de prima tinerețe.

„Spuneți-mi un jucător care performează ca mine la vârsta asta într-o echipă de calibrul lui Juventus. 70 la sută din viața mea e dedicată fotbalului. Trebuie să fii inteligent ca să reziști trecerii timpului.

Eu numesc asta educație de fotbalist. Câți dintre jucătorii actuali de 25, 26, 27 de ani care au un potențial incredibil nu se accidentează frecvent?”, a punctat portughezul pentru publicația franceză.

În vârstă de 34 de ani, Cristiano Ronaldo a ajuns la 702 goluri înscrise în carieră. În actualul sezon de Serie A a înscris 5 goluri în 9 partide. Pentru echipa națională, atacantul are 95 de reușite în 162 de selecții.