Prezent în studioul Digi24, CTP a luat peste picior Poliția Română, despre care spune că a ajuns în situația ca alții să-i facă munca. Cunoscutul jurnalist face o paralelă între crima comisă de pedofilul olandez și sinuciderea lui, care a picat ca o sentință judecătorească definitivă și imediat aplicată.

„E greu să-ți menții luciditatea și spiritul analitic în astfel de cazuri care se succed pe bandă rulantă în România, în clipa de față. Mă întrebam de ce o fi venit ucigașul ăsta olandez la noi, a fost și acum 2 ani, și acum 3 ani. Probabil s-a gândit, văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română, o fi spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș. Apoi, a fost și polițist, pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam; putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, dar el a spus foarte amabil că a fost în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă. A mai rămas ceva de făcut organelor din România?”, a declarat CTP.

Popescu crede că polițiștilor nu le mai rămâne nimic de făcut în afară de reconstituirea cazului. De prevenire a unei infracțiuni nici nu mai poate fi vorba, cu astfel de apărători ai legii, declamă CTP: „V-am spus ce avem asigurat atunci când va mai fi omorât un copil. Ce avem asigurată e reconstituirea. O să aveam reconstituiri făcute la fix. După cum vedeți, ni se dau amănunte, se coroborează imagini, toată lumea e foarte savantă. Auzim o frază de la șeful Poliției Române, altul decât cel din cazul Caracal, care spune, referitor la când au vorbit cu olandezul la telefon, «Nu aveam nicio suspiciune asupra lui». Ei aveau un cerc de 3 suspecți, între care și acesta. Pentru un polițist aici funcționează prezumția de vinovăție. Toți suspecții din cercul respectiv sunt presupuși vinovați până la proba contrarie. Cum poți să spui «Nu aveam nicio suspiciune asupra acestui indidvid»? Cum poți să spui așa ceva, ca polițist? Poliția trebuie să-și schimbe titulatura, să devină Asociația căutătorilor de cadavre, că asta fac”.

Reamintim că Mihaela Adriana Fieraru, o fetiță de numai 11 ani, a dispărut de acasă vineri, fiind găsită moartă, după 3 zile, pe un câmp din județul Dâmbovița. Criminalul, un pedofil olandez pe nume Joop Visscher (47 de ani), s-a sinucis luni după-amiază.