Cristian Tudor Popescu despre vizita lui Klaus Iohannis în Piața Universității: S-a dus pentru câștiga capital politic

Cristian Tudor Popescu despre vizita lui Klaus Iohannis în Piața Universității: S-a dus pentru câștiga capital politic

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat intervenția lui Klaus Iohannis în Piața Universității și a transmis că președintele s-a dus acolo numai pentru a câștiga capital politic.

„Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (privind grațierea și modificarea Codului Penal, n.r.). Mi se pare corectă această poziție, faptul că a cerut guvernului să renunțe la ordonanțe. Dar faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin”, a apreciat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Este remarcabil ce fac oamenii care au ieșit din proprie voință să manifesteze împotriva unor acte cum sunt acele ordonanțe care favorizează infractorii. Este un lucru democratic și frumos, înseamnă că nu a murit încă spiritul Colectiv. Dar eu nu voi fi acolo, pentru că un gazetar nu are ce căuta acolo să manifesteze. Poate, eventual, să acopere evenimentul. Dar nu are ce căuta să militeze, să strige lozinci”, a adăugat jurnalistul.

Președintele Klaus Iohannis a mers astăzi în Piața Universității, unde circa 10.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a spus Klaus Iohannis.