Cristian Preda, "ruşinat" de PDL-ul care îl aplaudă pe Antonie Solomon

Cristian Preda, "ruşinat" de PDL-ul care îl aplaudă pe Antonie Solomon

Europarlamentarul Cristian Preda se declară ruşinat că face parte din PDL, un partid care "aplaudă" o persoană trimisă în judecată, făcând referire la primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, reales ieri în funcţia de preşedintele al organizaţiei municipale.

"Nu mă identific în niciun fel cu un asemenea tip de biografie şi asemenea tip de prezenţă politică. Mi-e ruşine că sunt în PDL auzind că acest partid aplaudă pe cineva care este trimis în judecată", a spus Cristian Preda, astăzi, într-o intervenţie la Europa FM. Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv pentru corupţie, dar eliberat în septembrie. A fost trimis în judecată, iar aseară a fost reales, preşedinte al organizaţie municipale Craiova a PDL. "Nu există o familie în România să nu aibă un membru care să nu aibă dosar penal", a declarat Antonie Solomon, azi, la scurt timp după ce a fost reales preşedinte al PDL Craiova. Antonie Solomon a fost ales reales în funcţie, fiind însă singurul candidat înscris. "Nu ştiu de ce nimeni nu mai candidează. Probabil din respect faţă de mine şi pentru ce am făcut în Craiova şi în partid", comenta Solomon recent eliberat din arest. El a fost ales cu 342 de voturi din cele 352 exprimate de delegaţii prezenţi la conferinţa organizaţiei municipale. "E normal să nu fii votat în unanimitate", a comentat Solomon mulţumit de rezultat.

Acesta vrea să revină şi la conducerea municipiului Craiova şi a anunţat că ia în calcul depunerea candidaturii la alegerile din 2012. Întrebat dacă dosarul penal în care este judecat de magistraţii Tribunalului Galaţi pentru corupţie îl va afecta în cariera politică, Antonie Solomon a răspuns spus: "Deloc".

Şase luni în puşcărie pentru o mită de 50.000 de euro

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Interdicţie de părăsi oraşul

Judecătorii au decis ca Solomon să fie pus în libertate, dar au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar, au impus inculpatului să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi i-au interzis acestuia să îşi îndeplinească funcţia în exercitarea căreia se presupune că au fost săvârşite infracţiunile.

Cererile lui Antonie Solomon de înlocuire a interdicţiei de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara şi de încetare a obligaţiei de a nu-şi exercita funcţia pe care a deţinut-o înainte de a fi arestat au fost respinse de Tribunalul Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens. Conform prevederilor Legii 215/2001, privind administraţia publică locală, măsura de suspendare, dispusă de prefectul Eugen Georgescu, a încetat de drept odată cu eliberarea primarului Antonie Solomon din arest preventiv.

Ne puteți urmări și pe Google News