"De câteva zile, afişe enorme au împânzit spaţiul public. Autorii sunt membrii USL, iar afişele privesc diverse motive pentru care Traian Băsescu ar trebui să fie demis, aşa cum cred amicii politici ai domnilor Ponta, Antonescu şi Voiculescu. Se vorbeşte mult despre locuri de muncă, spitale, educaţie, părinţi, pensionari. Niciunul dintre afişe nu conţine vreo referinţă la articole constituţionale pe care le-ar fi încălcat preşedintele ales în 2009", scrie Preda.
Acesta observă că "propaganda USL nu menţionează încălcarea Constituţiei decât marginal şi niciodată nu e indicat vreun text precis din Constituţie, ca şi un gest al lui Traian Băsescu care să fi intrat în conflict cu respectiva prevedere din Actul fundamental", ceea ce, consideră el, denotă "intenţia de a-l destitui pe Traian Băsescu nu pentru încălcarea Constituţiei, ci pentru că nu e în tabăra USL".
"Iar de când în peisaj şi-a făcut apariţia, pe lângă preşedintele interimar, şi Mircea Geoană, preşedintele sondajelor de acum trei ani, am tot mai mult impresia că referendumul riscă să se transforme în în al treilea tur al alegerilor din 2009", mai comenteaz[ prim-vicepreşedintele PDL.