Inspectorii ANI susțin că, în perioada 2013-2015, Cristian Popescu Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” și „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Oficialii ANI mai spun că, din anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de fiul acestuia, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, în scopul ocupării unei suprafețe de 400 mp, însă potrivit măsurătorilor efectuate, s-a dovedit că suprafața totală este de 2.234 mp de fapt.

În urma constatării conflictului de interese penal, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Amintim că fostul edil a fost trimis în judecată în luna mai, de către procurorii DNA, în dosarul Colectiv. Acesta este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Oamenii legii susțin că Piedone, prin faptele de care este acuzat, a vătămat interesele legimitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4 al municipiului București.

Mai exact, Popescu Piedone este acuzat că a eliberat acordul de funcționare și autorizația de funcționare pentru SC Colectiv Club SRL, deși clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Te-ar putea interesa și: