Cutremur în Opoziție! Un politician marcant a demisionat. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie

Cutremur în Opoziție! Un politician marcant a demisionat. Nimeni nu se aștepta la o asemenea decizie

Deputatul USR, Cristian Ghinea, a demisionat din funcția pe care o deținea în Camera Deputaților. Motivul demisiei este legat de rezultatul alegerilor din 26 mai.

Cristian Ghinea a demisionat din funcţia deţinută în cadrul Camerei Deputaţilor. Motivul invocat a fost preluarea mandatului de europarlamentar, câştigat în urma alegerilor din 26 mai., informează DC News.

Decizia este una controversată, în condiţiile în care opoziţia nu îşi permitea să piardă voturi înainte de moţiunea de cenzură. Mandatul de europarlamentar intră în vigoare pe data de 2 iulie.

În USR, pe grupurile de socializare, a izbucnit un scandal care se întinde din filială în filială. Este vorba despre banii cheltuți în campanie.       

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor furnizate la AEP, USR a cheltuit 6,4 milioane lei, proveniți din finanțare privată. Partenerii uniunii, PLUS au cheltuit 8,8 milioane de lei, tot finanțare privată.

Scandalul a început de la USR Sector 3, unde Cristian Ghinea acuza un coleg, pe Sorin Pavel, că ar fi primit 8000 de euro pentru servicii de promovare. Pavel ar fi angajat al firmei care a prestat serviciile. După o serie de dezbateri pe grup, Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj și Teodora Stoian, care a coordonat campania la europarlamentare la Sector 3 au tras concluzia că, de fapt, este vorba despre interesele lui Ghinea de a prelua puterea în respectivul sector.

Ieri, la o zi după aceste dispute, Iulia Ramona, responsabil financiar al filialei USR Giurgiu, a reclamat, tot pe grupul de pe Facebook, că și acolo s-au făcut plăți nejustificate.

„Am descoperit astfel trei plăţi de câte 5.000 de lei fiecare, către trei firme din judeţ. Una dintre ele este pentru închiriere sediu de campanie. Noi nu am avut sediu de campanie. Una este pentru servicii de administrare cont social media (pagina de FB a filialei), pentru realizare comunicate de presă şi analize politice. Pe perioada campaniei nu s-a investit nici un leu în pagina Filialei Judeţene, nu s-a produs conţinut local, ci doar au fost preluate postări de pe pagina naţională. Nu s-au realizat şi trimis comunicate de presă. Nu s-a realizat nicio analiză politică. Una este pentru o firmă în baza unui contract în care se angaja să se facă cercetări sociologice. Nu s-a realizat nicio cercetare sociologică”, a scris Iulia Ramona. Aceasta a adăugat că una dintre firme este a președintelui USR Giurgiu, iar cealaltă al liderului din Ogrăzeni. Iulia Ramona a sesizat conducerea USR și a arătat că „deși Giurgiu se laudă cu 7 filiale locale, 6 dintre acestea nu există în acte.”