Evenimentul Zilei > Politica > Cristian David demisionează din PNL: Pun la dispoziţie datele care să clarifice situaţia | VIDEO
Cristian David demisionează din PNL: Pun la dispoziţie datele care să clarifice situaţia | VIDEO

Cristian David demisionează din PNL: Pun la dispoziţie datele care să clarifice situaţia | VIDEO

Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni Cristian David a declarat agenţiei Mediafax că a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor DNA şi că are toată disponibilitatea să prezinte datele care să clarifice situaţia.

El a reacţionat astfel după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că a cerut cere de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.
"Am toată disponibilitatea de a pune la dispoziţie datele şi elementele necesare pentru a clarifica această situaţie şi a-mi dovedi nevinovăţia. Începând de astăzi, am renunţat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului", a declarat Cristian David, citat de mediafax.ro.
Procurorul şef al al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie referatul în vederea sesizării preşedintelui României, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: