Cristian Bușoi (PNL): Toți politicienii raționali sunt datori să susțină vaccinarea

Cristian Bușoi (PNL): Toți politicienii raționali sunt datori să susțină vaccinarea

Europarlamentarul Cristian Bușoi,atrage atenția asupra faptului că toți politicienii trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să susțină campania de vaccinare anti-COVID-19. ”Este greșit să credem că reușita sau nereușita campaniei este doar a PNL”, susține europarlamentarul.

Cristian Bușoi este de părere că toți politicienii raționali sunt datori să susțină vaccinarea.

"Avem o datorie față de cetățeni și trebuie să contribuim cu toții ca procesul de vaccinare să își atingă obiectivul, iar România să nu mai fie nevoită să suporte un eventual val 4 al pandemiei.

Este greșit să credem că reușita sau nereușita campaniei este doar a PNL. PNL are răspunderea sa majoră, ca partid de guvernare, dar și celelalte partide politice trebuie să susțină procesul de vaccinare, să îi încurajeze pe români să se imunizeze, pentru a putea reveni la normalitate. Este obligația oricărui ales, oricărui politician care îi reprezintă pe cetățeni să își aducă contribuția, să informeze în mod corect și să îi îndemne pe alegătorii săi să se vaccineze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Desfășurarea acestui efort obligatoriu pentru sănătatea publică, pune o oglindă în fața politicienilor din partide, care au o răspundere față de oameni”, a transmis Cristian Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

Cristian. Bușoi: Curentul anti-vaccinist nu aduce voturi

Cristian Bușoi a apreciat că pentru ca viața oamenilor să revină la normal, este nevoie de vaccinare, iar ”curentul anti-vaccinist nu aduce voturi”.

”Este total nepotrivit ca oamenii politici să lanseze fake news-uri, să pună la îndoială cercetările științifice, să semene neîncredere în procesul de vaccinare, doar pentru a poza în partide de opoziție și a câștiga capital politic. Românii trebuie să se imunizeze, pentru ca viața lor să revină la normal, pentru ca ei să își poată relua activitatea. Avem nevoie de o țară sănătoasă și de oameni sănătoși! Curentul anti-vaccinist nu aduce voturi, ci creează vulnerabilități și crește riscul îmbolnăvirilor.

Poate ar trebuie să fie un semnal de alarmă, că românii care locuiesc sau muncesc în alte state membre vin să se vaccineze în România. Țara noastră, chiar mai mult decât state europene cu sisteme de sănătate mult mai bine puse la punct, a reușit aprovizionarea și asigurarea unui acces larg al cetățenilor la vaccin.

Peste tot în Europa există segmente sociale reticente la vaccinare influențate de informații alarmiste care pun la îndoială dovezile științifice. Însă nicăieri în UE, politicieni din partidele mari, importante, nu alimentează scepticismul față de vaccinare.

Apel la PSD să susțină public campania de vaccinare

Nu este campanie electorală, nu există un beneficiu electoral din alimentarea curentului anti-vaccin, așa ceva nu produce decât riscuri pentru sănătate și pentru economie”, a scris Bușoi.

În acest context, europaralmentarul face apel la politicienii social-democrați să susțină campania de imunizare anti-COVID-19.

”Fac un apel la oamenii politici din PSD să susțină public campania de vaccinare. Cred că trebuie lăsată la o parte lupta politică și acțiunile politicianiste și trebuie să acționăm pentru a mobiliza oamenii să se vaccineze, așa cum vedem cu toții că se întâmplă în alte state membre UE.

Deși evident, lucrurile pot fi mereu făcute mai bine, cred că există toată bunăvoința și tot efortul dovedite din partea guvernului pentru a reveni la normalitate, dar - și spun asta strict din punctul meu de vedere - văzând ce fac alte state UE, dacă această campanie de vaccinare nu devine un efort comun, rațional al tuturor celor responsabili, atunci ne putem aștepta la un nou val pandemic și la o revenire la măsuri de carantinare, care ne vor afecta într-adevăr pe toți”, a mai precizat Cristian Bușoi.