Cristian Bușoi, declarații de la summitul COP 28: „Industria europeană are nevoie de mai multă susținere”

Cristian Bușoi, declarații de la summitul COP 28: „Industria europeană are nevoie de mai multă susținere” Sursa foto: Arhiva EVZ

La nivel global, subliniază eurodeputatul Cristian Bușoi, Uniunea Europeană depune eforturi semnificative pentru a combate efectele generate de schimbările climatice.

Eurodeputatul liberal Cristian Bușoi vine cu un mesaj clar de la summitul COP28: Industria europeană are nevoie de mai multă susținere în fața schimbărilor climatice.

Cristian Bușoi, declarații după summitul COP28

Cristian Bușoi a dat curs invitației Grupului Liberty (grup care deține combinatul siderurgic din Galați). Prin urmare, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din PE, liberalul Bușoi a luat cuvântul în cadrul conferinței „Cut for the Future”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cadrul Conferinței climatice COP28 de la Dubai, am avut onoarea să particip zilele acestea la mai multe evenimente și întâlniri de importanță majoră. La invitația Grupului Liberty, lider mondial cu o prezență solidă în România prin combinatul siderurgic din Galați, am fost invitat să vorbesc în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, la conferința "Cut for the Future", alături de ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Touq Al Marri, ministrul pentru Schimbări Climatice și Energie din Australia, Christopher Bowen, și Sanjeev Gupta, CEO Liberty Group”, a transmis eurodeputatul liberal.

„Este esențial să avem obiective clare și să oferim sprijin real”

Bușoi a evidențiat importanța măsurilor de sprijin venite din partea Comisiei Europene și a statelor membre în privința investițiilor în decarbonizare.

„Am prezentat obiectivele și proiectele Uniunii Europene în domeniul climatic. Subliniind necesitatea unor măsuri concrete de sprijin din partea statelor membre și a Comisiei Europene, care să susțină eforturile industriei de a investiți în decarbonizare.

Este esențial să avem obiective clare. Să oferim sprijin real pentru a menține competitivitatea industriei europene în contextul tranziției către o economie verde”, a adăugat Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi: „UE depune eforturi semnificative pentru a combate schimbările climatice”

La nivel global, subliniază eurodeputatul, Uniunea Europeană depune eforturi semnificative pentru a combate efectele generate de schimbările climatice. În acest sens, UE și-a asumat obiective și planuri ambițioase în procesul de tranziție către o economie sustenabilă.

„Uniunea Europeană se situează în prima linie la nivel internațional în lupta împotriva schimbărilor climatice. Iar acest lucru implică angajamentul ferm pentru obiective ambițioase și sprijin concret pentru sectoarele industriale cheie în procesul de tranziție către o economie sustenabilă”, a transmis pe Facebook, Cristian Bușoi.

Conferința Climatică COP 28 Dubai continuă până pe 15 decembrie. Delegații din apoximativ 200 de state și reprezentanți ai societății civile se concentrează asupra strategiilor care să faciliteze tranziția către un viitor cu energie curată.