La alegerile europarlamentare din luna mai cu ce partid veți vota, dacă primii doi candidați vor fi următorii?

Coordonatorul BCS, sociologul Bruno Ștefan, a declarat, ieri, pentru Evenimentul zilei, că este surprins și puțin mâhnit de faptul că rezultatele sondajului au contrariat. „Am lucrat fără șabloane, am încercat să facem ca un fotograf, să surprindem scena politică din unghiuri diferite. Pentru asta am renunțat la șabloane, la întrebări de genul: cu cine ați vota duminica viitoare? Am spus „cu cine veți vota”, dar am adăugat: „dacă pe listă sunt x și y”. Așa am putut vedea care sunt locomotive pentru partid și care ghiulele.

Care din acești posibili viitori europarlamentari va promova cel mai mult în Parlamentul European INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA?

În ceea ce privește încrederea românilor în europarlamentarii care vor promova cel mai bine independența justiției din România, pe primul loc este fostul președinte Traian Băsescu

 

O abordare inedită a fost și întrebarea referitoare la nivelul de inteligență al politicienilor. „Eu sunt exact așa cum mă percepe lumea. Chiar dacă eu mă cred înalt, frumos și deștept, iar lumea mă vede mic, urât și prost, eu sunt așa cum mă văd ceilalți. Habar nu am dacă Viorica Dăncilă are un nivel atât de scăzut de inteligență cum crede lumea. Habar nu am dacă Crețu este atât de inteligentă cum o cotează lumea. Poate că dacă ar vorbi mai mult, am constata că nu este atât de înalt nivelul”, a arătat Bruno Ștefan.

 

Care credeți că merită să fie primii 3 europarlamentari în următorii 4 ani

Românii consideră că în topul primilor trei europarlamentari ar merita să fie Crin Antonescu (32,4%), Traian Băsescu (31,6%) și Dacian Cioloș (30,3%)