Evenimentul ZileiEVZ SpecialCriminal lăsat în libertate. Fiu de judecătoare, scutit de închisoare după ce a omorât o femeie

Criminal lăsat în libertate. Fiu de judecătoare, scutit de închisoare după ce a omorât o femeie

Criminal lăsat în libertate. Fiu de judecătoare, scutit de închisoare după ce a omorât o femeie
Fiul judecătoarei din Novaci a scăpat basma curată după ce a accidentat mortal cu mașina o femeie.

Judecătoria de la Craiova a lăsat în libertate un criminal în adevăratul sens al cuvântului. După ce a accidentat o femeie cu mașina, filul judecătoarei din Novaci, Mihai Dafinescu, a fost lăsat liber după proces.

În locul arestului la domiciliu, lui Mihai Dafinescu i s-a oferit controlul judiciar.

„În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză“.

Sentință sfârșită cu protest

Fiul judecătoarei din Novaci a stat în arest preventin timp de șapte luni. Mihai Dafinescu a fost eliberat la finalul lui aprilie, iar în loc de arest la domiciliu acesta a primit control judiciar.

În urma acestei sentinţe, rudele femeii care a fost accidentată mortal şi mai mulţi localnici au organizat un protest în faţa Judecătoriei Novaci. Dumitru Constantin, fratele femeii care a murit, a spus că mama tânărului inculpat trebuie să se suspende din funcţia de preşedinte a Judecătoriei Novaci pe perioada procesului pentru a nu-l influenţa.

A părăsit locul accidentului

Mihai Dafinescu a fost chemat în fața instanței la începutul anului după ce a dat cu mașina peste o femeie. În urma impactului, femeia a decedat. Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

 


Accesează: