Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe

Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe . Sursa foto captură video

O crimă în stil mafiot a avut loc la o benzinărie din sudul Atenei. Vangelis Zambounis, un lider interlop celebru, a fost ucis cu 90 de gloanțe trase dintr-o pușcă Kalasnikov. Asasinii încă n-au fost prinși.

O crimă în stil mafiot a avut loc la o benzinărie din sudul Atenei. Vangelis Zambounis, șeful unei grupări interlope a fost ucis cu 90 de gloanțe trase dintr-o pușcă Kalasnikov. În imagini se vede cum Vangelis Zambounis, în vârstă de 44 de ani, urcă într-un BMW blindat parcat în fața unei benzinăriei pe care o deținea în centrul Atenei.

Crimă în stil mafiot la Atena

La scurt timp, un alt vehicul opreşte în spatele lui şi din el ies doi bărbaţi în negru cu cagule pe cap. După ce l-au împușcat cu 90 de gloanțe, asasinii au dispărut. Doi polițiști au fost arestați a doua zi pentru că au încălcat confidențialitatea anchetei și au divulgat către presă imagini cu crima.

Poliția

Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe . Sursa Foto: Dreamstime.com

Poliția a stabilit ulterior că maşina de lux din care au coborât ucigaşii avea numere de înmatriculare şi fusese furată din Italia cu luni în urmă.Aceasta a fost găsită arsă la marginea capitalei elene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine era Vangelis Zambounis

Vangelis Zambounis era liderul unei grupări infracționale implicate în contrabandă cu țigări și combustibil. Se zvonește că asasinatul a fost ordonat ca represalii pentru uciderea, în iunie 2023, a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O altă teorie pune crima pe seama tensiunilor actuale dintre contrabandiștii interni de tutun și mafioții străini care importă țigări ieftine din Ucraina.

politie

Crimă in stil mafiot la Atena. Liderul unei grupări interlope, ucis cu 90 de gloanțe . Sursă: Pcheruvi | Dreamstime.com

Interlopul a supraviețuit unei tentative de asasinat în 2018, dar de data asta nu a mai putut. Atunci arma atacatorului lui s-a defectat chiar în momentul când el voia să tragă în mașina lui Zambounis. Peste 20 de asasinate la comandă au fost comise începând din 2017 în Grecia în rândul unor bande implicate în extorcări și alte activități infracționale, potrivit BBC.

O altă crimă înfiorătoare în Atena

Nu este prima crimă înfiorătoare care a avut loc în Atena. În 2021, interlopii albanezi au ucis-o pe Caroline Crouch, o tânără britanică în vârstă de 20 de ani. Totul s-a întâmplat după ce casa în care Caroline locuia în afara Atenei alături de soţ şi copilul de 11 luni a fost spartă de albanezi.

Oamenii legii sunt de părere că britanica ar fi fost ucisă pentru că a văzut trăsăturile infractorilor, care se temeau că astfel vor fi identificaţi de poliţie. George Kalliakmanis, președintele Asociației Ofițerilor de Poliție din Attica de Sud-Est, a spus: „Este posibil ca mama să fi văzut trăsăturile făptașilor și de aceea au ucis-o.”