Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă dublă la Satu Mare. Criminalii vindeau plăpumi
Crimă dublă la Satu Mare. Criminalii vindeau plăpumi

Crimă dublă la Satu Mare. Criminalii vindeau plăpumi

Două femei din comuna Bârsău, județul Satu Mare au fost ucise marți, după amiaza. Una dintre femei a mers în vizită la vecina ei și acolo și-a găsit sfârșitul, fiind ucise amândouă, după ce au fost bătute cu bestialitate.

Crima a fost anunțată la 112 de o rudă a uneia dintre femeile ucise, care și-a dat seama că ceva este în neregulă, după ce a văzut cele două cadavre întinse pe jos, acoperite cu o plapumă. Omul a intrat pe geam, în casă, iar mai apoi a sunat la 112. Cele două femei aveau 65 și respectiv 53 de ani.

La fața locului au fost trimiși un număr impresionant de polițiști, de la investigații criminale și criminalistică. Medicul legist de la Serviciul de Medicină Legală din Satu Mare a concluzionat că cele două femei au fost ucise, după ce pe corpurile lor au fost găsite multiple urme de violență. În prima fază, ancheta a bătut pasul pe loc, dar un alt vecin a furnizat o informație, clară, despre potențialii criminali, și anume, că aceștia ar fi doi romi din Ungaria, care vindeau plăpumi. Mașina celor doi a staționat mult în fața casei în care au fost găsite cele două femei decedate iar acest lucru i-a trezit bănuiala vecinului care a notat numărul de înmatriculare.

Această informație a fost dată polițiștilor care au dat alarma și așa se face că în mai puțin de oră de la momentul apelului la 112, cei doi au fost prinși și aduși din nou la Bârsău, pentru reconstituire.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre criminali a declarat că a intrat în casa femeii pentru a-i vinde o plapumă, lucru cu care femeia a fost de acord. ”A văzut unde își ține banii și a văzut că sunt mulți bani acolo așa că au decis pe loc să le ucidă pe cele două femei. A doua victimă se afla din întâmplare, în vizită la vecina ei, și a fost ucisă pentru a nu da alarma. Le-au lovit cu pumnii până au murit. La plecare, au încuiat ușa de la casă și au luat cheile cu ei. Aceste chei au fost găsite asupra lor”, a spus un anchetator pentru EvZ.
Cei doi romi din Ungaria au 59 și 39 de ani și au furat din casa femeii o sumă importantă în euro. Cu plapuma pentru care inițial s-au tocmit cu victima,  pentru prețul de 500 de lei, au acoperit cele două cadavre.

Cei doi au fost reținut pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și urmează a fi prezentați în fața unui judecător care va emite un mandat de arestare pe numele acestora.