Afirmaţia şefului Inspectoratului de Poliţie al udeţului (IPJ) Satu-Mare a fost făcută în timpul ședinței Autorității Teritorile de Ordine Publică. "Județul Satu Mare este cel mai sigur județ din țară, Satu Mare are nevoie de liniște și de siguranță publică, are nevoie de colaborarea mass-mediei pentru a prezenta în mod corect și obiectiv situația de pe stradă și mai ales avem nevoie de sprijinul concetățenilor care în primul rând să dea dovadă de solidaritate umană, nu cer nimic altceva. Vreau să vă spun că au fost martori care au văzut ce s-a întâmplat și nu au intervenit. Nici măcar nu trebuiau să intervină ci doar să dea un telefon la 112”, a spus șeful IPJ Satu Mare, citat de voceatransilvaniei.ro.

Florentin Vlad spune că în sprijinul polițiștilor sătmăreni a venit și șeful Serviciului Omoruri din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române, iar vineri au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici două probe de ADN.

Polițiștii și jandarmii au suplimentat numărul forțelor de ordine de pe străzile municipiului Satu Mare pentru a evita producerea de noi incidente și a risipi starea de insiguranță care s-a instaurat în Satu Mare după comiterea crimei.

Polițiștii au alcătuit un portret-robot al presupusului criminal, care este căutat în continuare. Până acum au fost audiate zeci de persoane.