Anchetatorii au descoperit miercuri, 27 februarie, în curtea unui imobil din orașul Nucet, sat Băița, cadavrul unui bărbat, tăiat în două, cu toporul, așa cum au stabilit ulterior legiștii. Victima prezenta multiple leziuni la nivelul capului, iar în regiunea toraco-abdominală cadavrul tăiat în două. Victima fusese ucisă cu trei săptămâni în urmă de prieten, în urma unei beții. Cei doi, ambii de 40 de ani, locuiau împreună într-o colibă, de 10 ani, lucrând ca zilieri prin gospodăriile localnicilor. Aceștia povestesc că între cei doi bărbați izbucneau deseori scandaluri. După unul dintre ele, victima ar fi  fost ucisă în somn, iar cadavrul a fost tranşat şi aruncat în grădină, împachetat într-un covor, unde a fost descoperit de poliţişti. 

„Din mijloacele de probă administrate în cauză rezultă că există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea de omor, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 din C.pen., constând în aceea că în perioada 06.02.2019 – 13.02.2019, în timp ce inculpatul A.B. şi victima B.C. se aflau în locuinţa improvizată situată pe dealul din spatele imobilului cu nr.167 din oraşul Nucet, localitatea Băiţa, jud. Bihor, pe fondul consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un corp contondent dur la nivelul capului, după care cu un topor a secționat cadavrul în regiunea toraco-abdominală”, transmite prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Agresorul A.B. a fost arestat preventiv, joi, 28 februarie, pentru 30 de zile. Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de A.B.,  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.