Rețeta de creveți în sos de unt și usturoi este ideală pentru un astfel de moment al anului, fiind ușor de preparat. În plus, gustul acestui preparat te trimite cu gândul la vacanța în Grecia și la bucatele alese din meniurile tavernelor.
Creveți în sos de unt și usturoi
Adăugați în salate, fierți, marinați sau gătiți la tigaie, creveții sunt delicioși și au puține calorii. Suculenți și plini de arome, aceștia se pot servi cu pâine prăjită sau cu orez. Timpul de gătire în cazul acestui preparat este unul
scurt. Iată ingredientele necesare pentru pregătirea acestei rețete:
- 300 grame de creveți
- 40 grame de unt (80% grăsime)
- 7-8 linguri supă de legume
- 3 căței de usturoi
- zeama de la o lămâie
- sare de mare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Creveții se spală sub jetul de apă și se curăță de învelișul exterior. În cazul celor deja decorticați, procesul va fi mult mai rapid, însă există cazuri în care aceștia să nu fie curățați complet. Este important ca linia neagră (vena) de pe spate să fie eliminată.
După această etapă, untul se pune la topit în tigaie. După ce a devenit lichid, se adaugă creveții, iar tigaia se acoperă cu un capac. Supa de legume va completa gustul sosului de unt și lămâie. Aceasta se poate pregăti fierbând un morcov, o țelină, un păstârnac și o lingură de ulei de măsline. Supa în care au fiert legumele se toarnă în tigaie și se mai lasă la fiert timp de 3-5 minute.
Crevenți în sos de unt și usturoi
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, iar ulterior se adaugă peste restul ingredientelor. De asemenea, zeama de lămâie se stoarce și se adaugă în sos. Creveții se mai lasă la foc mic pentru 3-4 minute. Pentru un plus de savoare, pătrunjelul se toacă mărunt și se presară deasupra preparatului.
Creveții în sos de unt se pot servi cu pâine proaspătă sau prăjită.