Evenimentul Zilei > Politica > Creşte armata lui Băsescu
Creşte armata lui Băsescu

Creşte armata lui Băsescu

PMP a semnat două protocoale de colaborare cu Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) care vizează susţinere în plan legislativ din partea PMP. la schimb cu un sprijin politic din partea confederaţiei.

"Practic, avem două protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructură, RCA, legislaţie şi aşa mai departe, şi altul legat de implicarea politică a acestui patronat în activitatea PMP. Asta înseamnă că vor avea reprezentanţi în toate structurile noastre, naţională şi locală, de la judeţ până la ultima organizaţie", a anunţat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

"De asemenea, ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă", a adăugat acesta.

COTAR numără nouă federaţii naţionale, 15 asociaţii patronale şi alte societăţi din domeniu sau domenii adiacente transporturilor

Preşedintele PMP a explicat că alături de reprezentanţii COTAR au fost stabilite şi priorităţile imediate, problema RCA fiind una dintre acestea. "Problema RCA este una dintre marile probleme ale tuturor transportatorilor şi prestatorilor de servicii, fie că vorbim de transport marfă, de transport persoane sau de taximetrie, care e tot la transport persoane. Veţi vedea din lista membrilor COTAR că inclusiv service-urile sunt afiliate acestei organizaţii profesionale patronale, ale cărei interese vom încerca să le susţinem cât mai bine şi public, şi în Legislativ. Acum, după fuziune, avem un număr destul de important de parlamentari care pot împinge lucrurile înainte, mai ales că Legea taximetriei este de vreo şase ani în Parlament şi nu o mişcă nimeni", a mai declarat Băsescu.