O creatură de pe altă planetă, în Oceanul Antarctic. Specia este necunoscută

O creatură de pe altă planetă, în Oceanul Antarctic. Specia este necunoscută Sursa foto: Youtube

O creatură care pare din altă lume, cu 20 de tentacule, a fost descoperită în apele Oceanului Antarctic. Cercetătorii au declarat că aceasta seamănă cu un extraterestru și că nu știu ce specie este.

Steaua cu pene de căpșuni din Antarctica (Promachocrinus fragarius) este una dintre cele patru noi specii de crinoizi pe care oamenii de știință le-au găsit pe fundul oceanului. Crinoizii sunt un grup de creaturi ciudate, perfect simetrice, asemănătoare cu extratereștrii. Crinii de mare se atașează de fundul oceanului cu o tulpină.

Cercetătorii au crezut că există o singură specie de stea cu pene din Antarctica, Promachocrinus kerguelensis, dar au aflat că există peste opt specii de creaturi ciudate la adâncimi cuprinse între aproximativ 100 și 1.000 de metri. Oamenii de știință au pus o plasă în zonele din Oceanul de Sud pentru a colecta mostre ale creaturii și pentru a afla de unde provine.

Steaua cu pene de căpșuni din Antarctica își ia numele de la nodul de pe corp, asemănător căpșunilor, din care ies anexele în formă de șir numite cirri, de care animalul se folosește pentru a se ancora pe fundul mării. Când stelele cu pene înoată, își întind tentaculele și se mișcă cu pulsuri ritmice, captând planctonul cu mii de filamente mici pe care le au pe brațe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au aflat că aceste creaturi au mai fost în mările planetei noastre, dar că foarte multe specii au dispărut - împreună cu 95% din viața de pe Pământ - în timpul extincției în masă a Permianului, cu aproximativ 251 de milioane de ani în urmă, potrivit Live Science.

Studiul subliniază faptul că descoperirea și identificarea speciilor necunoscute din Antarctica poate fi un proces îndelungat din cauza limitărilor în ceea ce privește colectarea de eșantioane. Doar unele specii pot fi determinate pe baza morfologiei. Înțelegerea speciilor criptice este crucială pentru monitorizarea biodiversității și necesită o identificare solidă, au mai spus cercetătorii.

Aceștia au mai făcut o cercetare amplă și între anii 2008 și 2017. Oamenii de știință au colectat probe din diverse locații, printre care se numără Coast Siple, Diego Ramirez și Insulele Prince Edward.