Evenimentul Zilei > Actualitate > Un CRATER IMENS s-a format în CENTRUL CAPITALEI. Oamenii au rămas ȘOCAȚI – VIDEO
Un CRATER IMENS s-a format în CENTRUL CAPITALEI. Oamenii au rămas ȘOCAȚI – VIDEO

Un CRATER IMENS s-a format în CENTRUL CAPITALEI. Oamenii au rămas ȘOCAȚI – VIDEO

Ploile torențiale din această vară au adus în prim plan un incident care a atras atenția opiniei publice. O groapă imensă s-a format în jurul capitalei Mexicului.

O gaură de şapte metri adâncime şi un diametru de zece metri s-a căscat joi în mijlocul capitalei Ciudad de Mexico, în urma ploilor torenţiale din ultimele zile provocate de trecerea furtunii tropicale Lidia, relatează AFP.

Incidentul, care nu a provocat victime, s-a produs la câţiva metri de Paseo de la Reforma, unul din bulevardele emblematice ale capitalei mexicane, care numără 20 de milioane de locuitori şi este vizitată de numeroşi turişti.

Gaura care s-a căscat la o intersecţie a înghiţit asfaltul pe întreaga lăţime a uneia dintre străzi, de la un trotuar la altul. Cavitatea a lăsat la vedere reţeaua urbană de ţevi în mijlocul unui amestec de noroi cu moloz, a constatat AFP.

Ploile torenţiale provocate de furtuna tropicală Lidia s-au abătut de miercuri asupra capitalei mexicane, provocând numeroase inundaţii, inclusiv pe pistele aeroportului din Ciudad de Mexico, fapt ce a determinat anularea mai multor zboruri, anunță Agerpres.

"Trăim într-un oraş care a fost un lac (în trecut), iar subsolul are caracteristici de permeabilitate foarte diferite", a declarat la o conferinţă de presă Luis Felipe Puente, coordonatorul naţional al Protecţiei Civile, explicând fenomenul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.