Craniul care rescrie istoria umanității. Descoperire de ultim moment. Breaking News

Craniul care rescrie istoria umanității. Descoperire de ultim moment. Breaking News

Un craniu uman, vechi de 3,8 milioane de ani a fost găsit în Etiopia, la câteva zeci de kilometri de locul în care a fost descoperit un alt străvechi strămoș al omenirii, celebra „Lucy”

Noua descoperire este un craniu aproape întreg de Australopithec, vechi de circa 3,8 milioane de ani, și deosebit de bine conservat.

„Acest craniu este una dintre cele mai complete fosile de hominid, mai veche de trei milioane de ani” a explicat Yohannes Haile-Selassie de la muzeul de Istorie naturală din Cleveland (SUA), care este coautor a două studii publicate, miercuri, într-o revistă de specialitate.

La rândul său, Fred Spoor, de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra a afirmat că acest craniu ar putea să devină „o nouă imagine simbol a evoluției umane”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul craniu descoperit este mai vechi decât celebra  „Lucy”, dar mai tânăr decât „Toumay”, o altă fosilă umană la fel de celebră în lumea specialiștilor. Spre comparație, Toumay, considerat de anumiți paleontologi primul reprezentant ai evoluției hominidelor, are o vechime de circa șapte milioane de ani.

El a fost descoperit în Ciad, în anul 2001. Ardi, descoperit în Ethiopia ar putea avea 4,5 millioane de ani în timp ce Lucy ar avea doar 3,2 milioane de ani.

În acest context, paleontologul Stephanie Melillo de la Institutul Max Planck din Germania afirmă că: „Noi considerăm că Australopithecus anamensis (MRD) s-a transformat, progresiv în Australopithecus afarensis (Lucy).

Dar, iată că această ultimă descoperire demonstrează că, cele două specii trăiau  în savanele din Afar, dar la circa o sută de mii de ani distanță una de alta. Noua descoperire  schimbă, în mod radical, înțelegerea procesului de evoluție și pune o serie de noi întrebări: oare cele două specii erau într-o competiție dură pentru hrană și spațiu de locuit?”