Sărbătorile v-au adus o Crăciuniță în casă? Iată ce trebuie să faceți ca să nu se ofilească

Sărbătorile v-au adus o Crăciuniță în casă? Iată ce trebuie să faceți ca să nu se ofilească

În luna decembrie, rafturile magazinelor au fost pline de Crăciunițe roșii, voluminoase și tocmai bune de dus cadou prietenilor sau familiei. Din păcate, puțini știu cum să le îngrijească și sunt sortite din start către pierire.

Poinsettia, Euphorbia Pulcherrima, Steaua Crăciunului, sau cel mai bine cunoscută sub denumirea de Crăciuniță, este o floare sofisticată! Deși este comercializată iarna, această floare nu se înțelege deloc cu frigul. Originară din Mexic, Crăciunița tânjește după căldură și lumină pentru a căpăta acea culoare de roșu aprins. Însă florile de Poinsettia pot avea mai multe culori: roz, galben, alb, crem sau un amestec din 2 culori, așezate sub formă de stea. Noaptea, Crăciunița își schimbă culorile, devenind mai închise.

Dacă o prinde frigul, moare

Crăciunița nu rezistă la temperaturi scăzute, nici măcar la variații de scurtă durată. De aceea, e bine să plasați această floare într-un loc apropiat de o sursă de căldură, luminos, ferit de curenți reci de aer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Frigul o lasă aproape imediat fără flori și frunze, acesta fiind și motivul pentru care mulți o aruncă la gunoi după trecerea sărbătorilor.

De asemenea, unii o consideră o floare „de iarnă” și că poate rezista afară. După 2-3 zile de expunere la temperaturi joase, florile Crăciuniței sunt compromise.

Se poate salva

Deși în urma expunerii la frig își pierde aproape toată vitalitatea, relocarea ei și îngrijirea atentă o va readuce la viață în scurt timp. Temperatura optimă pentru această floare este între 15 grade Celsius și maximum 24. Udatul se face atunci când pământul este uscat, nu la un interval de timp.