Crăciunescu: "Arbitrajul lui Avram a fost catastrofal"

Crăciunescu: "Arbitrajul lui Avram a fost catastrofal"

Partida CFR Cluj - FC Timişoara (1-2) a fost influenţată de o prestaţie jenantă a fiului şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, care s-a jucat cu penalty-urile şi cu cartonaşele într-un meci încins.

CFR Cluj şi FC Timişoara au reuşit sâmbătă, în cadrul etapei a 20-a din Liga I, unul dintre cele mai atractive meciuri din acest sezon.

Bănăţenii s-au impus cu scorul de 2-1 şi rămân neînvinşi în campionat. Calitatea jocului a fost influenţată de prestaţia mai mult decât penibilă a arbitrului Marius Avram, care a reuşit să îşi bată joc de ambele echipe.

E primul în topul gafeurilor

Ne puteți urmări și pe Google News

În primele 10 minute ale partidei, băiatul lui Vasile Avram, şeful CCA, a reuşit contraperformanţa de a acorda aiurea două lovituri de pedeapsă, câte una pentru fiecare echipă. Circul a atins limite nebănuite în repriza secundă. Avram nu i-a acordat al doilea cartonaş galben timi şoreanului Laszlo Sepsi, pentru un fault.

În minutul 64, arbitrul despre care se spune că atinge înălţimea minimă cerută de regulament doar cu un teanc de euro sub încălţări nu a acordat un penalty evident pentru ardeleni şi, mai mult, i-a arătat al doilea "galben" lui Rafael Bastos pentru simulare. În minutul 70, timişoreanul Ianis Zicu a marcat un gol superb, anulat însă în mod stupid de Marius Avram, care fluierase un fault în atac la un duel dintr-o altă zonă a careului.

Altădată principalii beneficiari ai unor arbitraje părtinitoare, clujenii nu au fost foarte vehemenţi la adresa lui Avram. "Din păcate, multe arbitraje nu se ridică la nivelul fotbalului din România", a spus patronul Arpad Paszkany, la Digi Sport.

Mai vehement a fost Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internaţional, pentru care prestaţia lui Marius Avram nu a venit ca o surpriză. "Am mai spus, Marius Avram a fost «umflat» şi asta se întoarce împotriva lui. I s-au dat foarte multe meciuri. A fost desemnat cel mai bun arbitru în 2009. Nu se poate să arbitreze atât de mult. Ca arbitru, trebuie să parcurgi nişte etape, nişte paşi, iar Avram nu a făcut acest lucru. A fost un arbitraj catastrofal, cum de mult nu am mai văzut", ne-a declarat Crăciunescu.

Fostul arbitru, în prezent analist la postul Digi Sport, spune că Avram este lider detaşat într- un top al gafeurilor: "Eu am făcut un clasament al arbitrilor, în care am ţinut cont de greşelile mari, care au influenţat rezultatul unui meci. Marius Avram este pe prima poziţie. Nu contează dacă va fi suspendat acum. Are în spate un sistem care lucrează pentru el. A fost cocoloşit prea mult. Aşa e la noi, ca la nimeni. S-a întors lumea cu fundul în sus. Am auzit că Vasile Avram are clauză de reziliere de 250.000 de euro dacă pleacă de la CCA. S-a mai pomenit aşa ceva?"

Contactat de EVZ, Vasile Avram a evitat să îşi urecheze fiul, găsind o scuză penibilă: "Nu pot vorbi, pentru că nu s-a terminat etapa şi s-ar interpreta că influenţez."

"În arbitraj ai nevoie de timp pentru a căpăta experienţă. Avram a sărit peste etape importante.", ION CRĂCIUNESCU, fost arbitru internaţional

LIGA I - etapa 20

CFR Cluj - FC Timişoara 1-2 Cadu (9 - penalty) / Zicu (6 - penalty), Ricketts (78)

CFR: N. Claro 6 - Maftei 5 (88, Batin), Cadu 6, Rada 5, Panin 4, Hora 6, Peralta 4, Kivuvu 5, Nicoară 4 (83, Edimar), Bastos 6, Bud 4 (77, Sg. Buş). Antrenor: Alin Minteuan.

FC Timişoara: Pantilimon 6 - Helder 7, Luchin 5, Ghionea 6, Sepsi 4, Bourceanu 6, Burcă 5 (71, Ricketts 7), Goga 6, Zicu 8 (90+3, Rocha), Magera 6, Axente 6. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Arbitri: M. Avram 3 - M. Orbuleţ 5, I. Radu 5; Eliminat: Bastos (65). Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu" - Cluj; Spectatori: 6.000.