Crăciun cu steluțele sopranei Anca Pârlog. Spectacol cu cele mai frumoase colinde!

Crăciun cu steluțele sopranei Anca Pârlog. Spectacol cu cele mai frumoase colinde!

Ajuns la a patra ediție, spectacolul "Craciun cu Steluțe" al școlii de muzică Next Star Sudio, condusă de cunoscuta soprană Anca Pârlog, va avea loc duminică, de la ora 17.00, la RIN Grand Hotel, Sala Havana. Elevii de la Next Star Studio, premiați la numeroase festivaluri interne și internaționale, vor cânta, în pragul Sărbătorilor de iarnă, cele mai frumosae colinde și refrene de sezon.

Așadar, duminică, vor cânta  Alina Popa, Amalia Niță, Ioana Oncică, Raluca Oncică, Rebeka Diaconu, Amelia Crăciun, Timeea Argeșeanu, Oriana Popa, Rianna Mitroi, Maria Balaban, Tudor Balaban, Andrei Bărbușoiu, Carla Nepomuceno, Lavinia Zamfir, Mara Price, Sonia Anghel, Maria Militaru, Lidona Ionescu, Andreea Sicoe, Lavinia Ionescu, Theodora Zevedei, Clara Tăutu, Iulian Pișta, Maria Batiș, Ioana Tecuță, Mălina Bara, Roxana Florea, Lorena Terente, Alexandra Tăutu, Anelis Clașevici. La pian - Sorin Nicolescu, vocal coach – Anca Pârlog.

CITIȚI ȘI: Lavinia, fetița medicului Radu Zamfir, debut spectaculos la 11 ani. Steluțele sopranei Anca Pârlog au strălucit pe scenă!

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de suflet al sopranei Anca Pârlog

 

Cunoscuta soprană Anca Pârlog și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani, cu studiul pianului. Ca pianistă, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, dar a avut și o bogată activitate concertistică.  Deși era printre cei mai promițători pianiști ai generației sale, Anca a descoperit, în primii ani de liceu, că muzica vocală o reprezintă cu adevărat. Astfel că, la numai 16 ani, a debutat ca soprană pe una din cele mai râvnite scene din România, Ateneul Român. Acesta avea să fie începutul unei frumoase cariere artistice, pe parcursul căreia Anca a fost și este constant apreciată pentru rafinamentul muzical, rigoarea artistică și profesionalism.

 

Despre ea, merită subliniat că a urmat cursurile de canto ale uneia din cele mai prestigioase instituții de învățământ muzical din lume, Conservatorio di Musica „Giuseppe Verdi” din Milano  (Italia). Apoi, a revenit în România unde a obținut diploma de licență în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală – specializarea CANTO. A urmat cursul de Master în Arta Vocală, absolvit în cadrul aceleiași universități.

 

Pe cea mai râvnită scenă din țară

 

Calitățile sale artistice deosebite au fost, din nou, remarcate încă din primii ani de studenție, când a fost invitată să imprime pentru Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române. La scurt timp a debutat la Opera Națională București, cea mai importanta scenă de operă din țară. Tânăra soprană Anca Pârlog a întruchipat o serie de personaje importante pe scena Operei Naționale, ajungând să aibă un repertoriu extrem de bogat, chiar înainte de finalizarea studiilor universitare. În același timp, a participat la concursuri de canto de prestigiu, atât în România cât și în străinătate, dar a susținut, frecvent, recitaluri de muzică de cameră și concerte vocal-simfonice. De-a lungul carierei muzicale, a colaborat cu prestigioase teatre de operă și filarmonici din România, Italia, Franța, Suedia, Germania, Portugalia sau Spania.

 

„Artistul înseamnă forță și caracter”

 

Pe lângă activitatea scenică intensă, Anca a fost atrasă de pedagogia vocală, chiar pe când era încă studentă. Având un talent pedagogic aparte, a descoperit, în foarte scurt timp, bucuria de a modela voci, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, a început o preocupare și mai mare în a înțelege pe deplin tainele vocii și misterul formării sunetelor.

„O contribuție esențială în formarea mea ca pedagog au avut-o profesorii de canto, unii dintre ei devenindu-mi și mentori. Două sunt numele care mi-au marcat destinul profesional în mod deosebit: Maria Serafimovici, prima mea profesoară de canto, cea care mi-a „desenat” sunetele în forma cea mai plastică, dar și Viorica Cortez, una din cele mai mari cântărețe de operă ale lumii, de la care am învățat, pe lângă măiestrie vocală, că artistul înseamnă forță și caracter, dincolo de arta sa”, e recunoscătoare celebra soprană.

Lecții de canto și prin Skype

În continuarea carierei apreciată pe scenele lumii, artista și-a îndeplinit un vis de care este foarte de mândră:„În 2011 am lansat școala de canto Next Star Studio, unul din proiectele care îmi aduce cele mai mari satisfacții profesionale. Gândit ca un punct de avangardă în planul învățământului muzical românesc, Next Star Studio aduce pentru prima data în România conceptul lecțiilor de canto prin Skype, concept care a fost preluat rapid și de alte școli sau profesori de canto, ceea ce nu a făcut decât să confirme faptul că ideea a fost un succes”.