Evenimentul ZileiPoliticaCozmin Gușă deapănă amintiri despre emisiunile cu Traian Băsescu

Cozmin Gușă deapănă amintiri despre emisiunile cu Traian Băsescu

Cozmin Gușă deapănă amintiri despre emisiunile cu Traian Băsescu
După incidentul de vineri, de la Realitatea TV, în care Traian Băsescu s-a confruntat cu șapte moderatori ai acestui post de televiziune, Cozmin Gușă, acționar al postului, a povestit, pentru Evenimentul zilei, cum s-a desfășurat prima sa confruntare televizată cu fostul șef al statului.

Potrivit lui Gușă, amintirea a fost provocată de revederea, pe Youtube, a unei emisiuni din 2003, de la Antena 1, moderată de Marius Tucă.

Inițial, Tucă îi invitase în studio pe Octavian Paler și Cozmin Gușă, pe atunci secretar general al PSD. „Povestea din spatele acestei emisiuni este destul de simpatică. Eu îl atacasem pe Traian Băsescu după fuziunea dintre PD și PNR, partidul lui Virgil Măgureanu. L-am acuzat pe Băsescu că își lipește eticheta de securist, prin preluarea partidlui lui Măgureanu. În plus, susțineam că PD va vira spre Moscova, știută fiind apropierea lui Măgureanu de Rusia. Declarațiile mele au provocat o nervozitate maximă”, a spus Gușă, care a mărturisit că PSD îi dăduse sarcina să îl atace pe Traian Băsescu, pe atunci primar general al Capitalei. „L-am scos pe Adrian Năstase din confruntare, fiindcă nu făcea față”, a arătat acționarul Realității Tv.

Cozmin Gușă a mai povestit cum, în plină emisiune „Marius Tucă Show”, Băsescu a venit la sediul Antenei 1, cerând să fie primit în platou. Tucă a fost de acord. La pauza publicitară următoare, în emisiune s-a autoinvitat și ministrul Industriei, Dan Ioan Popescu. Gușă a susținut că toți aceștia erau înțeleși și urmau să îl atace, pentru ca, a doua zi, unii lideri ai PSD – pe care nu a dorit să-i nominalizeze – să-i reproșeze prestația televizată și să ceară demiterea sa din funcția de secretar general al partidului. „A fost prima mea întâlnire cu Traian Băsescu. Eu cred că l-am dovedit”, a susținut fostul secretar general al PSD.


Accesează: