Evenimentul Zilei > International > COVID-19: Record negru al dezastrului, în Singapore!
COVID-19: Record negru al dezastrului, în Singapore!

COVID-19: Record negru al dezastrului, în Singapore!

Singapore a anunţat, luni, un număr record de noi cazuri de COVID-19. Majoritatea persoanelor infectate sunt muncitori migranți.

Iniţial, Singapore a reușit să oprească răspândirea coronavirusului, aplicând reguli foarte stricte de control şi urmărire a persoanelor infectate, dar și a celor contactate de acestea,. Acum însă, ţara se confruntă cu un al doilea val de îmbolnăviri.

Autorităţile din Singapore au anunţat luni 1.426 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce ridică la 8.014 numărul total de îmbolnăviri, dintre care 11 decese.

Numărul de noi cazuri a crescut după lansarea unor campanii de testare în locuinţele aglomerate unde trăiesc muncitorii migranţi, deseori în condiţii insalubre.

Aproximativ 200.000 de muncitori în construcţii, proveniţi în mare parte din Asia de Sud, trăiesc în Singapore.

Premierul singaporez Lee Hsien Loong a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute că numărul muncitorilor migranţi infectaţi cu coronavirus va creşte brusc pe măsură ce campaniile de testare vor fi derulate.

„Din fericire, marea majoritate a acestor cazuri sunt uşoare deoarece muncitorii sunt tineri”, a declarat oficialul pe Facebook.