Afectată grav de pandemie, Marea Britanie ia măsuri pentru a-ai ajuta pe salariați. Programul anunțat este, deocamdată, pentru șase luni.
Numărul infectărilor a explodat în Marea Britanie și guvernul pregătește noi restricții, inclusiv program restrâns sau chiar închiderea restaurantelor și a puburilor.
Ministrul de finanțe Rishi Sunak a anunțat că statul va plăti două treimi din salariile angajaților care nu mai pot merge la serviciu din cauza a celui de-al doilea val al pandemiei.
Dacă se va întâmpla acest lucru, aceşti angajați vor primi două treimi din salariu pentru perioada în care nu pot lucra. Sper că această decizie va fi o plasă de siguranță pentru angajați și pentru firme, înaintea unei ierni care probabil va fi dificilă, a declarat Rishi Sunak.
Măsura anunțată vineri de guvernul britanic se va aplica de la 1 noiembrie și va fi în vigoare şase luni.
De generozitatea guvernului vor beneficia inclusiv firmele din sectorul ospitalier, precum restaurante sau cafenele, care din cauza noului val al pandemiei trebuie fie să își reducă substanțial activitatea, fie să își închidă din nou porțile.
Marea Britanie înregistrează de câteva zile noi recorduri la numărul de infectări. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 14 mii de cazuri noi. În același timp crește îngrijorător și numărul pacienților de la terapie intensivă și numărul deceselor. 87 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore din cauza noului virus.
Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat vineri un nou program pe şase luni prin care se oferă ajutor suplimentar companiilor şi angajaţilor.
Pogramul, care va costa probabil miliarde de lire sterline, prevede că Executivul va plăti până la două treimi din salariul fiecărui angajat, cu o limită de 2.000 de lire sterline (2.274 dolari) pe lună, dacă lucrează pentru companii care au fost forţate să se închidă temporar, a explicat Sunak.
Este o extindere a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, care urma să se încheie luna aceasta, pentru companiile care au nevoite să-şi oprească activitatea şi pentru angajaţii lor.
Sursa: Rador