COVID-19 face ravagii! Oamenii urlă de durere. "Populaţia s-a săturat!"
- Emma Cristescu
- 11 aprilie 2022, 08:23
Omenirea a crezut că pandemia de COVID-19 s-a terminat, dar lucrurile nu stau așa cum s-a sperat. Majoritatea cetățenilor din Shanghai urlă pe geam după ce au fost nevoiți să stea în carantină totală o săptămână. Medicul Adrian Marinescu a dezvăluit la ce să ne așteptăm de Paște.
26 de milione de oameni din Shanghai au fost nevoiți să stea 7 zile în carantină totală. Autoritățile au anunțat că infectările COVID-19 au crescut considerabil, iar locuitorii au fost ținuți în case. Aceștia au răbufnit și au început să urle din balcoane, fiind epuizați psihic de noua restricție.
Dr. Adrian Marinescu a recunoscut că situația epidemiologică în lume, inclusiv în România, nu este una pozitivă, dar că singura soluție este ca oamenii să rămână calmi.
"Cred că trebuie să rămânem calmi şi să ne pregătim în liniște de sărbătorile Pascale. Ceea ce se întâmplă în China e ceva diferit faţă de Europa, unde abordarea este mai echilibrată.
Ce e diferit în China? După momentul inițial când au fost întradevăr prinşi pe picior greșit abordarea a fost mereu aceeași.
Ei au mers pe principiul 0 COVID, adică ei au mers pe măsuri destul de restrictive. Principul lor a fost să se intervină la început pentru că este foarte greu să gestioneze într-un timp scurt.
Asta nu înseamnă că varianta Omicron este mai agresivă la ei. Dacă ne uităm la statistici procentul celor care ajung la deces este foarte mic, numai că e foarte greu să intervii la o astfel de populaţie.
Nu e nimic diferit acum. Probabil că populaţia s-a săturat şi pe bună dreptate că la ei carantina a fost în adevăratul sens al cuvântului. Ce a fost în Europa a fost o variantă de izolare, dar carantina reală este ceea ce vedem în China", a spus dr. Adrian Marinescu la Antena 3.
Bilanț COVID-19
Situația epidemiologică din 10 aprilie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 912 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 539 mai puține față de ziua anterioară. 102 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 103 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.097 cu 105 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 persoane, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 279 pacienți internați la ATI, 238 sunt nevaccinați.
Din totalul pacienților internați, 129 sunt minori, 126 fiind internați în secții, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară, și 3 în ATI, la fel că în ziua anterioară.
Până duminică, 65.207 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 9 decese (5 bărbați și 4 femei), niciunul anterior intervalului de referință.
Dintre cele 9 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.