COVID-19 circula în SUA încă din anul 2019. Ce dezvăluie mostrele de sânge colectate de cercetători

COVID-19 circula în SUA încă din anul 2019. Ce dezvăluie mostrele de sânge colectate de cercetători

Noul coronavirus circula în SUA încă din anul 2019, conform unui nou studiu efectuat de o echipă de cercetători.

Noul coronavirus a infectat cetățeni americani încă din anul 2019. Un nou studiu publicat în jurnalul medical "Clinical Infectious Diseases", ce poartă numele de "All of Us" ("Noi toți"), arată că persoane din cinci state americane au fost infectate cu noul coronavirus chiar cu săptămâni înainte de raportările oficiale ale autorităților.

Studiul a fost derulat de Institutul Național de Sănătate din SUA și a vizat colectarea mostrelor de sânge de la un milion de cetățeni americani.

COVID-19 circula în SUA dinainte de raportările oficiale

Oamenii de știință au concluzionat că cel puțin nouă persoane din Illinois, Wisconsin, Pennsylvania, Mississippi și Massachusetts au fost infectate cu noul coronavirus încă din anul 2019. Datele oferite publicului arată că noul virus a fost prezent în SUA din luna decembrie a anului amintit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezvoltarea anticorpilor pentru boala în cauză durează două săptămâni, conform informațiilor expuse în urma cercetările oamenilor de știință.

"Studiul contribuie la dovezile care indică faptul că SARS-CoV-2 circula la un nivel scăzut în SUA în mai multe state americane", au transmis cercetătorii.

"Printre primele 12 cazuri cunoscute de SARS-CoV-2 în SUA, data atestată de debut a celor mai timpurii simptome era 14 ianuarie 2020, cu toți cei 12 infectați întorși recent din China continentală sau contacți al celor întorși recent. Asta, în condițiile în care testele COVID-19 în SUA au început la mijlocul lui ianuarie", se mai arată în studiul.

Numeroase detalii despre COVID-19 sunt încă necunoscute

"Cred că acest studiu arată că există numeroase elemente pe care trebuie să le descoperim și să le punem cap, din toată perioada pandemiei în SUA", s-a exprimat Keri Althoff, epidemiolog la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, membru al echipei de cercetare care a realizat studiul citat.

Oamenii de știință mai sunt de părere că minoritățile etnice au fost mai afectate de noul coronavirus. Opinia se bazează pe faptul că șapte dintre cele nouă persoane dovedite că au fost infectate în anul 2019 aparțin, din punct de vedere etnic, minorităților. Mostrele de sânge în cauză au fost colectate de la persoane în vârstă.

Mostrele supuse cercetărilor au fost verificate de două ori astfel încât să se evite rezultate false ale studiului. Cercetătorii menționează, însă, că teste au demonstrat răspunsul imunitar al organismului uman la boală, nu o dovadă concretă a infectării cu noul coronavirus, conform antena3.

Originea COVID-19. SUA face presiuni pe China

Anthony Fauci solicită Chinei să publice dosarele medicale ale unor cercetători chinezi, care au prezentat o condiție medicală asemănătoare bolii Covid-19. Acest demers ar ușura cercetările în ceea ce privește originea noului coronavirus, conform consilierului medical de la Casa Albă.

Relațiile dintre Statele Unite ale Americii și China devin tot mai intense în materie de stabilire a originii noului coronavirus. Președintele Joe Biden a cerut, recent, serviciilor secrete să prezinte o concluzie definitivă în ceea ce privește originea SARS-COV-2.

Fauci solicită publicarea dosarelor medicale

Presa internațională a publicat, recent, cazul a trei cercetători care au fost internați într-o unitate medicală cu simptome asemănătoare bolii Covid-19. Acest lucru a avut loc în anul 2019, în luna noiembrie. Odată cu noile informații publicate de către jurnaliști, autoritățile au început să trateze cu mai multă seriozitate probabilitatea ca noul coronavirus să-și aibă originea într-un laborator din Wuhan.

Simptomele persoanelor internate în anul 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, au fost foarte asemănătoare cu simptomele pe care le prezintă pacienții infectați cu Covid-19, motiv pentru care Anthony Fauci solicită Chinei să publice dosarele medicale ale acestora, astfel încât să se stabilească originea virusului.

”Mi-ar plăcea să văd dosarele medicale ale unui număr de trei persoane care s-ar fi îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit cu adevărat, iar dacă da, cu ce?”, s-a exprimat consilierul medical de la Casa Albă.