COVID-19, cazuri în creștere în Italia. Cum sunt noile variante

COVID-19, cazuri în creștere în Italia. Cum sunt noile variante Covid-19. Sursa foto: Dreamstime.com

COVID-19, cazuri în creștere în Italia. Institutul Spallanzani anunță: „Monitorizăm noile variante. Trebuie să vaccinăm persoanele în vârstă și fragile”

Infecțiile cu COVID-19 sunt în creștere în Italia, anunță RaiNews. Monitorizarea realizată de către Institutul Superior al Sănătății și Ministerul Sănătății evidențiază că, în ultima săptămână, s-a înregistrat o creștere de 44% a cazurilor față de precedenta. O creștere a cazurilor care se unește și prezenței de noi variante.

Cum sunt noile variante de Covid-19

„Avem noi variante pe care le monitorizăm, dar niciuna nu pare mai îngrijorătoare decât de obicei”, afirmă Fabrizio Maggi, directorul Unității de Virusologie a Institutului de Boli Infecțioase „Lazzaro Spallanzani” din Roma.

Virusul a luat direcția de adaptare către gazda sa, adică către noi. Și asta, tot datorită acoperirii vaccinale și imunității hibride, nu se poate traduce decât într-o boală mai ușoară la persoanele tinere și sănătoase. Vaccinarea persoanelor în vârstă și fragile, totuși, continuă să fie importantă, în timp ce vedem o oarecare relaxare pe acest front”, a adăugat Maggi.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ultimele săptămâni am observat o creștere a cazurilor din cauza apariției de noi subvariante și a efectelor sezonului estival, dar majoritatea sunt infecții ușoare, localizate la nivelul căilor respiratorii superioare. Boala astăzi, la adulții tineri sănătoși, nu este relevantă din punct de vedere clinic”, a explicat Andrea Antinori, directorul Departamentului de Imunodeficiențe virale de la „INMI Spallanzani” din Roma.

Cine va fi vaccinat pentru noile variante de coronavirus

„La cei fragili, foarte vârstnici și imunodeprimați, COVID-19 rămâne o problemă: la acești pacienți virusul poate provoca o boală mai importantă din punct de vedere clinic, chiar gravă, poate fi necesară terapia și spitalizarea”, avertizează Antinori.

„În ceea ce privește monitorizarea și interpretarea datelor, ar fi de dorit să se treacă la un sistem care, mai degrabă decât să măsoare cazuri noi sau incidență, care înfățișează evoluția bolii la populația generală, unde virusul nu provoacă probleme astăzi, să se concentreze pe cazurile grave, din spitale. Urmărind evoluția pandemiei, chiar și monitorizarea ar trebui astăzi să se focalizeze nu atât pe infecție, ci pe boală”.

„Trebuie să protejăm în continuare pacienții fragili, măsurile de protecție și intervențiile de prevenție trebuie să vizeze aceste persoane, în primul rând vaccinarea”, avertizează directorul Departamentului Clinic de la Institutul „Spallanzani”.

„În toamnă, vaccinarea va fi în esență direcționată către acest grup de persoane fragile. Așa că fără alarmă, fără teamă, dar atenție, țineți garda sus, pentru că boala nu s-a terminat, așa că haideți să ne concentrăm asupra persoanelor care riscă cel mai mult să aibă complicații grave”, a concluzionat Antinori.

(Traducerea: Oana Avram, RADOR)